Cheesecake φούρνου με παγωτό -H αμερικάνικη εκδοχή του γλυκού είναι ακόμη πιο νόστιμη - iefimerida.gr

Cheesecake φούρνου με παγωτό -H αμερικάνικη εκδοχή του γλυκού είναι ακόμη πιο νόστιμη

Τσιζκέικ με παγωτό
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Παπανδρέου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η πιο εύκολη εκδοχή του cheesecake να είναι η κρύα, ωστόσο αξίζει να δοκιμάσετε το cheesecake φούρνου για να καταλάβετε τι πραγματικά θέλει να μας πει αυτό το γλυκό.

Πρωτοεμφανίστηκε στην Αρχαία Ελλάδα με το όνομα πλακούντας. Υπάρχουν αναφορές από τον 6ο και 3ο αιώνα π.Χ. γι' αυτό το γλυκό που έχει ομοιότητες με τη σύγχρονη εκδοχή του cheesecake. Η συνταγή μάλιστα ονομαζόταν πλακουντοποιικόν σύγγραμμα και σύμφωνα με αυτή έφτιαχνε κάποιος διάφορα επίπεδα ζύμης γεμισμένα με μέλι και μαλακό τυρί.

Πέρα όμως από την μεγάλη του ιστορία, τη σύγχρονη εκδοχή του την οφείλει στον Ουίλιαμ Λόρενς, ο οποίος το 1872 προσπαθούσε να φτιάξει γαλλικό τυρί στη Νέα Υόρκη. Κάτι όμως δεν πήγε καθόλου καλά, ευτυχώς, και απολαμβάνουμε σήμερα αυτό το υπέροχο γλυκό...

Δείτε τη συνταγή για cheesecake φούρνου στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τσιζκέικ cheesecake
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ