Σκάνδαλο στην Αυστρία: Ποια είναι η καλλονή στο πλευρό του Στράχε; «Δεν την ξέρουμε», λέει το Κρεμλίνο - iefimerida.gr

Σκάνδαλο στην Αυστρία: Ποια είναι η καλλονή στο πλευρό του Στράχε; «Δεν την ξέρουμε», λέει το Κρεμλίνο

O Χάιντς Κρίστιαν Στράχε με την πέτρα του σκανδάλου στο επίμαχο βίντεο
O Χάιντς Κρίστιαν Στράχε με την πέτρα του σκανδάλου στο επίμαχο βίντεο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άλυτο μυστήριο παραμένει προς το παρόν η ταυτότητα της εκρηκτικής ξανθιάς Ρωσίδας που βρίσκεται στο επίκεντρο του «σκανδάλου-Ίμπιζα» που ώθησε σε παραίτηση τον κυβερνητικό εταίρο του Σεμπάστιαν Κουρτς και την Αυστρία σε πρόωρες εκλογές.

Στο επίμαχο βίντεο ο μέχρι πρότινος αντικαγκελάριος της Αυστρίας, Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, διακρίνεται να συζητά σε μια βίλα στην Ίμπιζα το καλοκαίρι του 2017 την ανάθεση κρατικών συμβολαίων με μία γυναίκα που εμφανίζεται ως η πλούσια ανιψιά ενός Ρώσου ολιγάρχη, με αντάλλαγμα πολιτική υποστήριξη. Ο Στράχε έχει μεγάλη αδυναμία στη γυναίκα του Φιλίππα, αλλά στο βίντεο δείχνει να νιώθει ιδιαίτερα άνετα με την ξανθιά Ρωσίδα που είχε στο πλευρό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βίντεο που «έκαψε» τον πρώην αντικαγκελάριο της Αυστρίας

Σύμφωνα με ΜΜΕ στην Αυστρία η Ρωσίδα με τα μακριά μαλλιά και το λευκό σορτσάκι στο βίντεο που ο καγκελάριος Κουρτς χαρακτήρισε «αηδιαστικό» είναι η Αλιόνα Μακάροβα, που διατηρεί στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο, καθώς ο θείος της έχει επαφές με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Η Μακάροβα λέει ότι μετακόμισε με την κόρη της στην Αυστρία, ότι είναι πολύ πλούσια και θέλει να αγοράσει το 50% των μετοχών της αυστριακής εφημερίδας Kronen Zeitung. Αλλά ποια είναι η πραγματική φύση της σχέσης της με τον Στράχε, που είναι γνωστό ότι έχει αδυναμία στο ωραίο φύλο; Γερμανικά και Γαλλικά ΜΜΕ σχολιάζουν ότι ο Στράχε αμαυρώνει το ίματζ της ακροδεξιάς στην Αυστρία με τις ύποπτες σχέσεις του με τη Ρωσία, τις επιθέσεις κατά του Τύπου και την ύποπτη χρηματοδότηση. Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ο Στράχε παραιτήθηκε από τη θέση του αντικαγκελάριου της Αυστρίας, ενώ εγκατέλειψε και τα ηνία του FPO με τον Νόρμπερτ Χόφερ να τα αναλαμβάνει.

Ο Στράχε ζήτησε συγνώμη από τη γυναίκα του

Ο πρώην αντικαγκελάριος της Αυστρίας Χάιντς Κρίστιαν Στράχε και η γυναίκα του, Φιλίππα.
Ο πρώην αντικαγκελάριος της Αυστρίας Χάιντς Κρίστιαν Στράχε και η γυναίκα του, Φιλίππα / Φωτογραφία: ΑΡ

Στην ομιλία του κατά την αποχώρησή του ο Στράχε ζήτησε συγνώμη από την γυναίκα του Φιλίππα, την ώρα που εντείνονται οι φήμες στην Αυστρία για κρίση στο γάμο τους. «Ήταν μια κλασική συμπεριφορά μάτσο μετά από κατανάλωση αλκοόλ (..) Κι όμως κατάφερα να πληγώσω τον σημαντικότερο άνθρωπο στη ζωή μου, τη γυναίκα μου, Φιλίππα που την αγαπώ. Κατανοώ ότι έχεις πληγωθεί και απογοητευθεί κι ελπίζω να με συγχωρέσεις», είπε. Κι η γυναίκα του απάντησε με δηλώσεις της στην ÖSTERREICH: «στηρίζω των άνδρα μου. Έρχονται καταστάσεις στη ζωή που σε κάνουν δυνατότερο κι εγώ βρίσκομαι τώρα σε μια τέτοια κατάσταση. Αλλά είμαστε οικογένεια που μπορεί να τα ξεπεράσει όλα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Κρεμλίνο «αγνοεί τη γυναίκα στο βίντεο»

Την ίδια ώρα το Κρεμλίνο ανακοινώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη γυναίκα που εμφανίζεται στο επίμαχο βίντεο με τον πρώην αντικαγκελάριο της Αυστρίας. Ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε ότι δεν θέλει να σχολιάσει ιδιαίτερα το βίντεο «γιατί δεν έχει καμία σχέσει με τη Ρωσία, τον Πρόεδρο ή την ρωσική κυβέρνηση. Δεν ξέρουμε ποια είναι αυτή η γυναίκα, αν είναι ρωσικής εθνικότητας ή καταγωγής», δήλωσε.

Ενώ και ο φερόμενος ως θείος της ξανθιάς Ρωσίδας, ο ολιγάρχης Ιγκόρ Μακάροφ, επεσήμανε ε στη ρωσική έκδοση του Forbes ότι είναι μοναχοπαίδι, άρα δεν έχει ανίψια, και επίσης «δεν έχει καμία σχέση» με τη γυναίκα στο βίντεο, την ταυτότητα της οποίας αγνοεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ