Cosmic Crisp: Στις ΗΠΑ έφτιαξαν νέα ποικιλία μήλου, λένε ότι αντέχει 1 χρόνο στο ψυγείο - iefimerida.gr

Cosmic Crisp: Στις ΗΠΑ έφτιαξαν νέα ποικιλία μήλου, λένε ότι αντέχει 1 χρόνο στο ψυγείο

Κομμένο μήλο
Εφτιαξαν νέα ποικιλία μήλου/ Φωτογραφία αρχείου: AP/ Ted S. Warren
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις ΗΠΑ οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν πλέον μία νέα ποικιλία μήλων, που χρειάστηκε δύο δεκαετίες για να δημιουργηθεί και- σύμφωνα με τους ανθρώπους πίσω από αυτό το εγχείρημα- αντέχει έως και ένα χρόνο στο ψυγείο.

Το Cosmic Crisp, όπως ονομάζεται η νέα ποικιλία μήλων αποτελεί διασταύρωση των ποικιλιών Honeycrisp και Enterprise και άρχισε να καλλιεργείται το 1997 στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, είναι ένα τραγανό και ζουμερό μήλο, η γεύση του οποίου ισορροπεί ανάμεσα στο γλυκό και το στυφό.

Το μήλο αυτό αργεί να μαυρίσει και «παραμένει εξαιρετικά ποιοτικό αν μείνει στο ψυγείο για 10-12 μήνες», σύμφωνα με την Κέιτ Εβανς, που ήταν μία από τους επικεφαλής του προγράμματος για τη νέα ποικιλία στο πανεπιστήμιο. Περισσότερα από 12 εκατομμύρια μηλιές Cosmic Crisp φυτεύτηκαν για τη δημιουργία της νέας ποικιλίας, που δεν επιτρέπεται να καλλιεργηθεί σε άλλο μέρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μήλα Μηλιά ΗΠΑ ποικιλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ