Εισβολέας προκάλεσε πανικό στο Μπάκιγχαμ -Θύμισε αυτόν που έφτασε στο δωμάτιο της Ελισάβετ - iefimerida.gr

Εισβολέας προκάλεσε πανικό στο Μπάκιγχαμ -Θύμισε αυτόν που έφτασε στο δωμάτιο της Ελισάβετ

Πύλη του Μπάκιγχαμ
Ο 22χρονος σκαρφάλωσε στην πύλη του Μπάκιγχαμ/ Φωτογραφία: AP/ Alastair Grant
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας άνδρας προκάλεσε πανικό στο Μπάκιγχαμ, όταν κατάφερε να σκαρφαλώσει στην πύλη του παλατιού, μέσα στο οποίο βρισκόταν η βασίλισσα Ελισάβετ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εισβολή έγινε στις 2:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης και ο 22χρονος συνελήφθη τελικά. «Στην κατοχή του δεν βρέθηκαν όπλα και το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως σχετικό με την τρομοκρατία», ανακοίνωσε η αστυνομία», αλλά δεν έκανε ξεκάθαρο αν ο εισβολέας συνελήφθη μέσα στους χώρους του Μπάκιγχαμ.

Sun: Ο 22χρονος χτυπούσε τις πόρτες του Μπάκιγχαμ

Η αστυνομία έβγαλε ανακοίνωση για την εισβολή στο Μπάκιγχαμ έπειτα από δημοσίευμα της Sun, το οποίο ανέφερε ότι ο 22χρονος μπήκε στον χώρο του παλατιού και χτυπούσε τις πόρτες! Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, η αστυνομία χρειάστηκε 4 λεπτά προκειμένου να συλλάβει τον εισβολέα.

«Υπήρξε ένας εισβολέας στο παλάτι ενώ η βασίλισσα κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρά της. Τριγυρνούσε για αρκετά λεπτά προτού τον συλλάβουν οι αστυνομικοί. Ηταν αποφασισμένος να μπει στο παλάτι και χτυπούσε τις πόρτες, αλλά ευτυχώς όλες ήταν κλειδωμένες», ανέφερε μια πηγή στη Sun.

Θύμισε τον εισβολέα του 1982

Το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία ότι ίσως ο εισβολέας επιχείρησε να αντιγράψει τον Μάικλ Φάγκαν, ο οποίος είχε καταφέρει να μπει στην κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας πριν από 37 χρόνια! Ηταν στις 9 Ιουλίου 1982, όταν ο Φάγκαν εισέβαλε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και έφτασε στο δωμάτιο που κοιμόταν η Ελισάβετ. Μάλιστα, κατάφερε να της μιλήσει για αρκετά λεπτά, προτού εμφανιστεί ο βοηθός της. Μάλιστα, ο Χάγκαν δεν είχε κατηγορηθεί για καταπάτηση, καθώς τότε δεν ήταν αδίκημα η παράνομη εισβολή στο Μπάκιγχαμ, κάτι που άλλαξε το 2007.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ