Χάνει και με τη βούλα την Αγκυρα ο Ερντογάν -Εγινε η επανακαταμέτρηση - iefimerida.gr

Χάνει και με τη βούλα την Αγκυρα ο Ερντογάν -Εγινε η επανακαταμέτρηση

Πόστερ του Ερντογάν για τις εκλογές πλάι στην τουρκική σημαία
Εικόνες από την προεκλογική καμπάνια του Ερντογάν για τις τοπικές εκλογές / Φωτογραφία: AP Photo/Ali Unal
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οριστικό τέλος στην επιμονή του προέδρου Τούρκου Ερντογάν για ενδεχόμενη αλλαγή στο εκλογικό αποτέλεσμα στην Αγκυρα.

Η Ανώτερη Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε πως νικητής της εκλογικής αναμέτρησης στον δήμο της Αγκυρας είναι ο εκπρόσωπος του CHP. Σύμφωνα με επανακαταμέτρηση που είχε ζητήσει το κόμμα της Δικαιοσύνης του Ερντογάν, ο Μανσούρ Γιαβάς που υποστηρίζεται από τους κεμαλικούς της αντιπολίτευσης εξακολουθεί να προηγείται με διαφορά 124.000 ψήφων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τούρκος υποψήφιος δήμαρχος ψηφίζει στην κάλπη στην Άγκυρα
Ο υποψήφιος του CHP την ημέρα των εκλογών στην Τουρκία. Αναδείχτηκε νικητής στην Άγκυρα / AP Photo/Burhan Ozbilici

Έτσι, ο δήμος της πρωτεύουσας της Τουρκίας περνά και με τη βούλα της αρμόδιας επιτροπής στα χέρια της αντιπολίτευσης, μετά τις τοπικές εκλογές στις οποίες ο Ταγίπ Ερντογάν έχασε τα μεγάλα αστικά κέντρα. υπόθεση επανακαταμέτρησης στον δήμο ΚωνσταντινούποληςΈτσι, ο δήμος της πρωτεύουσας της Τουρκίας περνά και με τη βούλα της αρμόδιας επιτροπής στα χέρια της αντιπολίτευσης, μετά τις τοπικές εκλογές στις οποίες ο Ταγίπ Ερντογάν έχασε τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Όπως αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Sabah το αποτέλεσμα θεωρείται έγκυρο, με την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή να απορρίπτει νέο αίτημα πλήρους επανακαταμέτρησης που υπέβαλε το AKP την Κυριακή.

Η απόφαση για τις εκλογές στην Επιτροπή

«Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Ανώτερη Εκλογική Επιτροπή», έλεγε ο ίδιος ο Ερντογάν την Παρασκευή για το θέμα, υπογραμμίζοντας πως οι προσφυγές είναι δικαίωμα που υφίσταται και στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Τούρκος πρόεδρος έδειχνε ενοχλημένος με δηλώσεις αξιωματούχων σε Ευρώπη και Αμερική που εξέφραζαν τις ανησυχίες τους για την επιμονή του να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα της κάλπης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανοιχτή παραμένει η υπόθεση επανακαταμέτρησης στον δήμο Κωνσταντινούπολης, όπου και πάλι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ήρθε πρώτος το βράδυ των εκλογών. Ωστόσο, η διαφορά του από τον Μπιναλί Γιλντιρίμ του κυβερνώντος κόμματος υπήρξε μόλις 20.000 ψήφοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ