Η Μέι υπόσχεται βελτιωμένη συμφωνία για το Brexit -Μια «γενναία προσφορά» - iefimerida.gr

Η Μέι υπόσχεται βελτιωμένη συμφωνία για το Brexit -Μια «γενναία προσφορά»

Η Τερέζα Μέι με κόκκινο σακάκι
Η Τερέζα Μέι/ Φωτογραφία: AP/ Alastair Grant
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τερέζα Μέι υποσχέθηκε ότι θα παρουσιάσει μια «νέα γενναία προσφορά» στους βουλευτές, με βελτιωμένη δέσμη μέτρων, στην ύστατη προσπάθειά της να εγκρίνει το κοινοβούλιο τη συμφωνία για το Brexit.

Ηδη, η Μέι έχει ηττηθεί τρεις φορές έως τώρα, στην προσπάθειά της να περάσει τη συμφωνία του Brexit από τη Βουλή των Λόρδων. Τώρα, η κυβέρνηση θα καταθέσει τη νομοθεσία για την εφαρμογή της συμφωνίας προκειμένου να ψηφιστεί στις αρχές Ιουνίου. «Οποια κι αν είναι η έκβαση των οποιονδήποτε ενδεικτικών ψηφοφοριών, δεν θα ζητήσω απλώς από τους βουλευτές να ξανασκεφτούν. Θα τους ζητήσω να εξετάσουν μια νέα και βελτιωμένη συμφωνία με φρέσκια ματιά και να την στηρίξουν», έγραψε η Μέι στην εφημερίδα Sunday Times.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα συμβουλευτεί το υπουργικό συμβούλιο για τις προτεινόμενες αλλαγές στη συμφωνία για το Brexit, προκειμένου να εξασφαλίσει διακομματική στήριξη, αναφέρει η ίδια εφημερίδα. Το υπουργικό συμβούλιο θα εξετάσει και σχέδια για ενδεικτικές ψηφοφορίες, προκειμένου να καθορίσει ποιες προτάσεις μπορούν να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, αναφέρουν οι Sunday Times, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τερέζα Μέι Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ