Κορωνοϊός - Ολλανδία: Ο ιός έπληξε αρχικά εύπορους μεσήλικες -Το δεύτερο κύμα θα χτυπήσει φτωχούς και μετανάστες - iefimerida.gr

Κορωνοϊός - Ολλανδία: Ο ιός έπληξε αρχικά εύπορους μεσήλικες -Το δεύτερο κύμα θα χτυπήσει φτωχούς και μετανάστες

Ολλανδοί απολαμβάνουν το φαγητό τους σε μίνι θερμοκήπια προκειμένου να προστατευτούν από τη μετάδοση του κορωνοϊού
Ολλανδοί απολαμβάνουν το φαγητό τους σε μίνι θερμοκήπια προκειμένου να προστατευτούν από τη μετάδοση του κορωνοϊού / Φωτογραφία: AP Photos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι εύποροι μεσήλικες πέθαιναν σε ποσοστό μεγαλύτερο του μέσου όρου όταν ξέσπασε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην Ολλανδία, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Τα στοιχεία ωστόσο της χώρας δείχνουν πως στα επόμενα στάδια τα θύματα της Covid-19, νόσου που προκαλεί ο κορωνοϊός ήταν, σε δυσανάλογο βαθμό, άνθρωποι με μεταναστευτικό υπόβαθρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εύποροι ηλικιωμένοι τα πρώτα θύματα του κορωνοϊού

Το μεγάλο ποσοστό των εύπορων ηλικιωμένων που πέθαναν τον Μάρτιο ίσως αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να εκτεθούν στον κορωνοϊό κάνοντας χειμερινά σπορ, «μια δραστηριότητα ανέφικτη για τους ανθρώπους με μικρότερο πορτοφόλι», σημειώνεται στη μελέτη της Κεντρικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Η υπηρεσία αυτή δημοσιοποίησε τα ευρήματά της αφού μελέτησε τα πιστοποιητικά θανάτου που εκδόθηκαν στην Ολλανδία από τις 9 Μαρτίου μέχρι τις 19 Απριλίου, όταν τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονταν γρήγορα, προτού αρχίσουν να μειώνονται.

Οι θάνατοι ήταν κατά 40% περισσότεροι από το αναμενόμενο για την περίοδο αυτή: συνολικά καταγράφηκαν 7.260 περισσότεροι θάνατοι (σ.σ. από όλες τις αιτίες). Οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι 4.158 άνθρωποι πέθαναν από τον νέο κορωνοϊό κατά τη συγκεκριμένη περίοδο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυσανάλογα πολλοί οι θάνατοι μεταξύ ανθρώπων με μεταναστευτικό υπόβαθρο

Γενικά, και στην Ολλανδία όπως και στις περισσότερες άλλες χώρες, μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από τον νέο κορωνοϊό αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι και οι άνδρες.

Η Στατιστική Υπηρεσία εκτιμά ότι οι δυσανάλογα πολλοί θάνατοι μεταξύ των ανθρώπων με «μεταναστευτικό υπόβαθρο» (πρώτης και δεύτερης γενιάς Δυτικοί και μη Δυτικοί μετανάστες) μπορεί να έχουν πολλές διαφορετικές αιτίες. «Ορισμένες ομάδες (μεταναστών) έχουν αυξημένους παράγοντες κινδύνου», σημειώνεται στη μελέτη αυτή, που αναφέρει ως παραδείγματα τα υψηλότερα ποσοστά διαβήτη, παχυσαρκίας και υπέρτασης μεταξύ των Ολλανδών που κατάγονται από την Ασία, την Αφρική και τις Αντίλλες.

«Θα πρέπει επίσης να έχουμε υπόψη μας τα προβλήματα των ανθρώπων εκείνων που δεν μιλούν καλά ολλανδικά» και δυσκολεύονταν να έχουν πρόσβαση στην πληροφόρηση και τις υπηρεσίες υγείας, πρόσθεσε.

Αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ολλανδία

Τα κρούσματα στην Ολλανδία αυξάνονται και πάλι, αφού χαλάρωσαν τα μέτρα καραντίνας και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Σήμερα, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM) ανακοίνωσε ότι εντόπισε 205 νέα κρούσματα, ενώ στις αρχές Ιουλίου καταγράφονταν λιγότερα από 100 καθημερινά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ