Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ξανά ΗΠΑ και Κίνα για το εμπόριο - iefimerida.gr

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ξανά ΗΠΑ και Κίνα για το εμπόριο

Τραμπ και Τζιπίνγκ με εκπροσώπους των ΗΠΑ και Κίνας κάθονται σε τραπέζι
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το εμπόριο, κάθονται ξανά Κίνα και ΗΠΑ / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αμερικανός αντιπρόσωπος για το εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, άρχισαν συνομιλίες με Κινέζους αξιωματούχους, σε μια νέα προσπάθεια των δύο χωρών, για να λυθεί η μάχη για το εμπόριο.

Τα δύο στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ συζήτησαν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε και τον Κινέζο υπουργό Τζονγκ Σαν, με σκοπό να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, ώστε να λυθούν τα εμπορικά ζητήματα που έχουν οι δύο κυβερνήσεις. Ο Τραμπ βέβαια έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να αποδεχτεί πρόταση που δεν θα φέρει κέρδη στις ΗΠΑ, κάτι που τόνιζε από την G20 στην Οσάκα, μετά τη συνάντησή του με τον Κινέζο Πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ.

Ο Τραμπ ανακάλεσε προσωρινά την απειλή του να επιβάλλει νέους δασμούς στα εισαγόμενα προϊόντα κινεζικής προέλευσης που θα έπλητταν το σύνολο των κινεζικών αγαθών, αξίας 500 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αγοράζονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ. Ο σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας για οικονομικά ζητήματα Λάρι Κάντλοου χαρακτήρισε τη χθεσινή συνδιάλεξη των αξιωματούχων εποικοδομητική. Πρόσθεσε ότι εξετάστηκε το ενδεχόμενο οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών να συναντηθούν ξανά πρόσωπο με πρόσωπο για να αρθούν τα εμπόδια και να κλειστεί συμφωνία ανάμεσά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ