Νέα πρόκληση, μπήκαν στην κλειστή Αμμόχωστο -Την επιθεωρούν για να κάνουν τα Βαρώσια «Λας Βέγκας» - iefimerida.gr

Νέα πρόκληση, μπήκαν στην κλειστή Αμμόχωστο -Την επιθεωρούν για να κάνουν τα Βαρώσια «Λας Βέγκας»

Στην πόλη φάντασμα Βαρώσια, προάστιο της Αμμοχώστου στην Κατεχόμενη Κύπρο αξιωματικοί του Ψευδοκράτους
Στην πόλη φάντασμα Βαρώσια, προάστιο της Αμμοχώστου στην Κατεχόμενη Κύπρο αξιωματικοί του Ψευδοκράτους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου επισκέφτηκαν ο πρωθυπουργός του Ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ και ο Τουρκοκύπριος ΥΠΕΞ Κουντρέτ Οζερσάι προκειμένου να επιθεωρήσουν την περιοχή.

Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα, μπαϊράκ, η επίσκεψη στην Αμμόχωστο έγινε την Τρίτη και τους Τατάρ και Οζερσάι συνόδευαν ο διοικητής των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, ταξίαρχος Τεβφίκ Αλγκάν και ο επίσης ταξίαρχος, Τζεμάλ Βολκάν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφέρεται επίσης ότι η επιτροπή που έχει συσταθεί για την καταγραφή στα Βαρώσια, προάστιο της Αμμοχώστου, τις επόμενες ημέρες θα μπει στην περίκλειστη πόλη για να συνεχίσει τις εργασίες της. Ωστόσο, στον λογαριασμό του, ο Οζερσάι, αναφέρει πως η επίσκεψη έγινε την Πέμπτη και κάνει λόγο για εντατικές εργασίες προκειμένου να ανοίξει και πάλι η πόλη.

Αξιωματικοί του τουρκικού στρατού και άλλοι εκπρόσωποι του Ψευδοκράτους στην πόλη-φάντασμα στα Βαρώσια
Αξιωματικοί του τουρκικού στρατού και άλλοι εκπρόσωποι του Ψευδοκράτους στην πόλη-φάντασμα στα Βαρώσια

«Από σήμερα η επιτροπή απογραφής έχει εισέλθει στην περιοχή. Επειτα από 45 χρόνια, για πρώτη φορά μια τόσο μεγάλη αντιπροσωπεία μελετά στην περίκλειστη πόλη» σημειώνει ο Κουντρέτ Οζερσάι και συνεχίζει: «Αυτό το μέρος θα μπορούσε να γίνει ανάσα τόσο για την Αμμόχωστο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δεύτερη επίσκεψη στην Αμμόχωστο σε λίγες ημέρες

Στις αρχές του μήνα, ο Τουρκοκύπριος ΥΠΕΞ είχε αναρτήσει φωτογραφίες από νέα επίσκεψή του στην πόλη φάντασμα. Εκεί, μαζί με αξιωματικούς του τουρκικού στρατού, επιθεωρούσαν, κατά τα λεγόμενά του, την περιοχή. Στις φωτογραφίες που συνόδευαν την ανάρτησή του στις 2 Ιουλίου, ο Οζερσάι φαίνεται πάνω στην ταράτσα κτιρίου να παρατηρεί την πόλη φάντασμα της Αμμοχώστου.

Ο ΥΠΕΞ του Ψευδοκράτους σε ταράτσα εγκαταλειμμένου κτιρίου στα Βαρώσια της Αμμοχώστου
Ο ΥΠΕΞ του Ψευδοκράτους σε ταράτσα εγκαταλειμμένου κτιρίου στα Βαρώσια της Αμμοχώστου

Θέλουν να κάνουν τη Βαρώσια, στην Αμμόχωστο, Λας Βέγκας

Στα μέσα του Ιούνη, οι Τουρκοκύπριοι από τα Κατεχόμενα της Κύπρου ανακοίνωναν πως σκοπεύουν να προσαρτήσουν την Αμμόχωστο και να μετατρέψουν το πάλαι ποτέ λαμπερό της προάστιο, την πόλη-φάντασμα σήμερα, Βαρώσια σε Λας Βέγκας. Η κλειστή πόλη των Βαρωσίων, η οποία είναι πόλη φάντασμα, θα γίνει και πάλι Λας Βέγκας», δήλωσε ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ και συμπλήρωσε ότι έτσι θα αποκτήσουν τα κατεχόμενα εμπορική αξία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη δεκαετία του ’70 η Αμμόχωστος ήταν ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός στην Κύπρο. Για να φιλοξενηθεί ο αυξανόμενος αριθμός τουριστών, χτίστηκαν πολλά ψηλά καινούρια κτίρια και ξενοδοχεία. Κατά την ακμή τους, μεταξύ 1970 και 1974, τα Βαρώσια ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο και ήταν ο αγαπημένος προορισμός διασημοτήτων όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, η Ράκελ Γουέλς και η Μπριζίτ Μπαρντό.

Όταν ο Τουρκικός Στρατός πήρε τον έλεγχο της περιοχής κατά τη διάρκεια της εισβολής, τον περίφραξε και απαγόρευσε την είσοδο σε πάντες εκτός του προσωπικού του Τουρκικού Στρατού και των Ηνωμένων Εθνών. Οι άνθρωποι που ζούσαν στα Βαρώσια έλπιζαν πως θα επέστρεφαν στα σπίτια τους μόλις η κατάσταση ηρεμούσε, αλλά το θέρετρο είχε περιφραχτεί από τον Τουρκικό Στρατό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ