Υδροστρόβιλος σε λίμνη του Τέξας -Εντυπωσιακές εικόνες [βίντεο] - iefimerida.gr

Υδροστρόβιλος σε λίμνη του Τέξας -Εντυπωσιακές εικόνες [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος παρατηρήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στα βορειοανατολικά του Τέξας στις ΗΠΑ.

Ο υδροστρόβιλος εμφανίστηκε πάνω από την λίμνη Ράιτ Πάτμαν με το βίντεο να κάνει το γύρο του διαδικτύου από την ώρα που αναρτήθηκε στα social media. Υδροστρόβιλοι έχουν παρατηρηθεί αρκετές φορές τους καλοκαιρινούς μήνες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Πως δημιουργείται ο υδροστρόβιλος

Το φαινόμενο του υδροστρόβιλου εμφανίζεται συνήθως μέρες με αρκετή ζέστη και υγρασία και αποτελούν σίφουνες ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και την επιφάνεια της θάλασσας. Συνήθως, το φαινόμενο εμφανίζεται όταν είναι μεγάλη η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων.

Αν και πιο αδύναμοι από τους ανεμοστρόβιλους, οι υδροστρόβιλοι εμφανίζουν ταχύτητα ανέμων πάνω από 100 χλμ την ώρα. Ωστόσο, φτάνοντας στη στεριά οι υδροστρόβιλοι εξανεμίζονται. Οι περισσότεροι υδροστρόβιλοι παρατηρούνται κοντά στους τροπικούς και σπανιότερα στα μέσα γεωγραφικά πλάτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τέξας ΗΠΑ υδροστρόβιλος Βίντεο τυφώνας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ