Η σειρά ντοκιμαντέρ «Start-up Ελλάδα» για την ελληνική επιχειρηματικότητα ολοκληρώνεται στο Cosmote History - iefimerida.gr

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Start-up Ελλάδα» για την ελληνική επιχειρηματικότητα ολοκληρώνεται στο Cosmote History

Cosmote TV
Cosmote TV
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κύκλος 12 επεισοδίων της σειράς ντοκιμαντέρ «Start-up Ελλάδα», σε παραγωγή COSMOTE TV με επίκεντρο τον αγρο-διατροφικό τομέα, τη νέα αστική οικοτεχνία και την ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα, ολοκληρώνεται την Κυριακή 23/6 στις 20.15, στο COSMOTE HISTORY HD.

Στο τελευταίο επεισόδιο παρουσιάζεται μεταξύ άλλων η πρωτοβουλία τριών φίλων να δημιουργήσουν λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη τη δική τους μικροζυθοποιία, η δημιουργία μιας σειράς προϊόντων ανδρικής φροντίδας με βάση το ελαιόλαδο από το νησί της Λέσβου, καθώς και ένα μοναδικό εργαστήριο ελαιολάδου με έδρα την Καλαμάτα. Επιπλέον, παρουσιάζεται ο τρόπος ανάπτυξης μιας startup, η οποία είναι σε θέση σήμερα να συνεργάζεται με έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας, αλλά και μια έξυπνη εφαρμογή που ανοίγει νέους ορίζοντες στην online διαφήμιση. Παράλληλα, οι τηλεθεατές θα ανακαλύψουν τρία νεανικά εγχειρήματα που βρήκαν ανταπόκριση στην αγορά και συγκέντρωσαν κεφάλαια από ελληνικά funds.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα «Σύνορα της Ελλάδας» επιστρέφουν την Τρίτη 25/6 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD με μία αναδρομή στο χρονικό προσάρτησης της δυτικής Θράκης στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από πολλές προσπάθειες το 1923, κατά την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου πολέμου.

Η σειρά παραγωγής COSMOTE TV «Φράσεις με ιστορία», θα αναδείξει το διήμερο 22-23/6 με τη βοήθεια ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, τη σημασία, την ιστορία και την ορθή χρήση των φράσεων «Πογκρόμ» και «Στα κρύα του λουτρού» (20.50, COSMOTE HISTORY HD).

Με «οδηγό» τον Πλάτωνα, οι διάσημοι κινηματογραφιστές Τζέιμς Κάμερον και Σίμτσα Τζεϊκομποβίτσι ενώνουν τις δυνάμεις τους με μια ομάδα αρχαιολόγων, επιστημόνων και ιστορικών, σε μια προσπάθεια εντοπισμού της χαμένης Ατλαντίδος. Το ντοκιμαντέρ «Atlantis Rising» θα προβληθεί την Κυριακή 23/6 στις 21.00, στο πλαίσιο του αφιερώματος του COSMOTE HISTORY HD στο μυστήριο της Ατλαντίδος.

Το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ, σε συμπαραγωγή COSMOTE TV, «Σύγχρονοι Άγιοι», μας παρουσιάζει την ιστορία της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, η οποία μετά τον τραγικό θάνατο των γονιών της, αποσύρθηκε στα βουνά του Πόντου. Με την ανταλλαγή πληθυσμών του 1925, εγκαταστάθηκε στην Κλεισούρα της Καστοριάς, όπου με τον παρηγορητικό της λόγο στήριζε τους πιστούς. Το νέο επεισόδιο της σειράς, η οποία είναι αφιερωμένη στις ζωές Αγίων του 20ου αιώνα, θα προβληθεί στο COSMOTE HISTORY HD την Δευτέρα 24/6, στις 22.00.
Τέλος, στο πλαίσιο της ζώνης του COSMOTE HISTORY HD «Κουζίνα ελληνική» οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν τα πέντε πρώτα επεισόδια της σειράς «Ελληνική Πανδαισία!» και θα ακολουθήσουν τον διάσημο σεφ Μπάρι Βέρα σε ένα μαγειρικό ταξίδι ανά την Ελλάδα, ανακαλύπτοντας νέες γεύσεις και μαγειρικά μυστικά. Η σειρά προβάλλεται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 18.00,

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Η απελευθέρωση των Δωδεκανήσων στη «Μηχανή του Χρόνου»

Το αφιέρωμα της «Μηχανής του Χρόνου» στην ιταλική κατοχή στα Δωδεκάνησα ολοκληρώνεται, παρουσιάζοντας την περίοδο της Ιταλοκρατίας από το 1936 και μετά, όταν τη διοίκηση των νησιών ανέλαβε ο στενός συνεργάτης του Μουσολίνι, Τσέζαρε Μαρία Ντε Βέκι, καθώς και τα καθοριστικά βήματα για την απελευθέρωσή τους. Το επεισόδιο θα προβληθεί την Δευτέρα 24/6, στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD.

Δωδεκανήσιοι που βίωσαν την ιταλική κατοχή ως παιδιά περιγράφουν στον Χρίστο Βασιλόπουλο τα λεγόμενα «κρυφά σχολειά» που οργανώθηκαν από την εκκλησία και στα οποία διδάσκονταν, υπό απόλυτη μυστικότητα, ελληνική γραφή και ανάγνωση. Στην εκπομπή παρουσιάζονται, επίσης, ιστορίες των Δωδεκανήσιων που κατατάχτηκαν στον ελληνικό στρατό και πολέμησαν το 1940 στην πρώτη γραμμή του μετώπου, αψηφώντας τον κίνδυνο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Η έρευνα περιγράφει ακόμα την μετάβαση από την ιταλική στην γερμανική κατοχή το 1943. Οι Γερμανοί τότε συγκρούστηκαν κατά μέτωπο με τους Ιταλούς που αρνήθηκαν να πολεμήσουν στο πλευρό τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απελευθέρωση για τους Δωδεκανήσιους ήρθε το 1947. Μέχρι τότε τα Δωδεκάνησα βρίσκονταν υπό βρετανική επιτήρηση, η οποία έληξε επισήμως στις 31 Μαρτίου, με την παράδοση των νησιών στην Ελλάδα. Μαρτυρίες εξιστορούν τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν οι Έλληνες της Δωδεκανήσου, όταν είδαν για πρώτη φορά την ελληνική σημαία να κυματίζει, μετά από 637 χρόνια ξένης κυριαρχίας.

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD. Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα δωρεάν on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ