«Ζευγάρια που έγραψαν ιστορία»: Η σχέση και η κοινή πορεία του βασιλιά Παύλου και της Φρειδερίκης, στο Cosmote History - iefimerida.gr

«Ζευγάρια που έγραψαν ιστορία»: Η σχέση και η κοινή πορεία του βασιλιά Παύλου και της Φρειδερίκης, στο Cosmote History

Τα «ζευγάρια που έγραψαν ιστορία» από το Cosmote History
Τα «ζευγάρια που έγραψαν ιστορία» από το Cosmote History
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα Ζευγάρια που έγραψαν ιστορία, η νέα σειρά ντοκιμαντέρ σε παραγωγή Cosmote TV για τον βίο και πολιτεία αλησμόνητων ζευγαριών της Ελλάδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

παρουσιάζει το βασιλικό ζεύγος του Παύλου και της Φρειδερίκης, που πρωτοστάτησε στην πολιτική ζωή της χώρας από το 1947, όταν ο Παύλος ανέβηκε στον θρόνο, έως τον θάνατό του το 1964. Στο επεισόδιο προβάλλονται οι αντικρουόμενες προσωπικότητες των δύο συζύγων, με την Φρειδερίκη να έχει μεγάλες φιλοδοξίες και συχνά να βρίσκεται «πρωταγωνίστρια» σε διάφορα πολιτικά ζητήματα. Το επεισόδιο θα προβληθεί την Παρασκευή 28/2 στις 22.00, στο Cosmote History HD.

Στο επεισόδιο προβάλλονται οι αντικρουόμενες προσωπικότητες των δύο συζύγων, με την Φρειδερίκη να έχει μεγάλες φιλοδοξίες και συχνά να βρίσκεται «πρωταγωνίστρια» σε διάφορα πολιτικά ζητήματα. Το επεισόδιο θα προβληθεί την Παρασκευή 28/2 στις 22.00, στο Cosmote History HD.

Το έθιμο Φουστανελάδες και Κορδελάτοι που γιορτάζεται την περίοδο των Αποκριών στη Νάξο παρουσιάζεται μέσα από το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή Cosmote TV, «Ο τόπος μου γιορτάζει». Οι άντρες των χωριών του νησιού, ντυμένοι με ειδικές στολές και οργανωμένοι σε «μπαϊράκια», ανταλλάσσουν επισκέψεις «εισβάλλοντας» ο ένας στο χωριό του άλλου, όπου τους περιμένουν οι γυναίκες για να χορέψουν μαζί τους και να τους κεράσουν εδέσματα από τον γαστρονομικό πλούτο του νησιού. Η παρουσίαση του εθίμου συνοδεύεται από αναφορές στις πολιτιστικές πηγές της Νάξου στο πέρασμα του χρόνου και στην παραδοσιακή μουσική (Κυριακή 1/3, 16.00, Cosmote History HD).

Βίντεο: «Ζευγάρια που έγραψαν ιστορία»

Επίσης, η πορεία και ο αποικισμός των ελληνικών φύλων στον ελλαδικό χώρο, αλλά και οι πρώτες πόλεις ή φυλετικές κοινωνίες που δημιούργησαν μετά από την κατάρρευση των μυκηναϊκών ανακτόρων, παρουσιάζεται στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το επεισόδιο θα προβληθεί στο Cosmote History HD, τη Δευτέρα 2 Μαρτίου στις 21.00.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ