Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στη Θάσο – Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κυνουρία - iefimerida.gr

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στη Θάσο – Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κυνουρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια μικρή φωτιά σε εγκαταλελειμμένο σκουπιδότοπο έχει εξελιχθεί σε μεγάλη πυρκαγιά που καίει ανεξέλεγκτα την ορεινή δασική έκταση στην περιοχή Καλλιράχη της Θάσου.

Οι αρχικές εκτιμήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν ότι θα μπορέσουν να κατασβήσουν τη φωτιά, ωστόσο , λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί και της ξηρασίας, η φωτιά "ξέφυγε" από τον έλεγχο και γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις.

Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να τεθεί η πυρκαγιά, αρχικά, υπό μερικό έλεγχο, καθώς ανάλογα με τη φορά των ανέμων μπορεί άμεσα να κινδυνέψουν η Καλλιράχη και τα Λιμενάρια.

Πυροσβεστικά κλιμάκια από την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα και την Δράμα βρίσκονται στο νησί, ενώ πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψης νερού στη δασική περιοχή.

Ο Δήμος Θάσου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ώστε, αν υπάρξει κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς, να εκκενώσει ορεινούς οικισμούς του νησιού.

Υπό μερικό έλεγχο φωτιά στην Κυνουρία

Νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής (16/08) οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τη βοήθεια εθελοντών αγροτών κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο φωτιά που είχε ξεσπάσει στα Κάτω Κούτρουφα Κυνουρίας.

Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς, η οποία όμως έκαψε και τμήμα από τον βιότοπο του Μουστού με καλάμια και βούρλα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η φωτιά ελέγχθηκε λίγο πριν αρχίσει να απειλεί εκτεταμένες καλλιέργειες και σπίτια.

Στο σημείο παραμένουν κι επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση, αλλά και αποτροπή του ενδεχομένου αναζωπύρωσης, δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, στελέχη του υγροβιότοπου Μουστού και υδροφόρες των δήμων.

Φωτιές σε Αμφιλοχία και Φθιώτιδα

Το δελτίο πυρκαγιών της ημέρας συμπληρώνουν οι φωτιές στην Αμφιλοχία όπου έπιασε φωτιά χαράδρα στην περιοχή Μαλατέικο Βάλτου. Στην περιοχή, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Τέλος, στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, όπου επίσης πνέουν ισχυροί άνεμοι, επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ