Πορταριά: Το μαγευτικό χωριό του Πηλίου που αποτελεί έναν από τους καλύτερους χριστουγεννιάτικους προορισμούς [εικόνες] - iefimerida.gr

Πορταριά: Το μαγευτικό χωριό του Πηλίου που αποτελεί έναν από τους καλύτερους χριστουγεννιάτικους προορισμούς [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χιονοδρομικό και θέα στη θάλασσα, παλιά καφενεία και πολυτελή spa, καυτερό σπετζοφάϊ και γκουρμέ πιάτα, μπαζάρ και παραδοσιακά κάλαντα, τσίπουρα και Merlot μπλέκονται ιδανικά στο γιορτινό σκηνικό της Πορταριάς κανοντάς την έναν από τους καλύτερους χριστουγεννιάτικους προορισμούς.

Απέχει μόλις 13 χλμ. από το Βόλο και σε υψόμετρο 650μ. στο όρος Πήλιο συνδυάζει τα πάντα: υπέροχο φυσικό τοπίο, παραδοσιακά αρχοντικά και γραφικά καλντερίμια.

Αν κάτι έχουν να ζηλέψουν τα υπόλοιπα χωριά από την Πορταριά, είναι τα πολλά και περιποιημένα λιθόστρωτα καλντερίμια- ντυμένα αυτήν την εποχή με μια πάχνη παγωμένη, βουνίσια, που καθαρίζει το μυαλό από κάθε έγνοια.

Όπως αναφέρει το arttravel, πίσω απ' τα θαμπωμένα παράθυρα των αγέρωχων αρχοντικών εκτυλίσσονται μικρά γλέντια γύρω από τζάκια που καίνε ασταμάτητα, κλαδιά με λαμπιόνια χτυπούν στα πορτόφυλλα, τα τελευταία φύλλα των δέντρων πέφτουν αποκαλύπτοντας τη σεμνή αισθητική του τόπου.

Στην κεντρική πλατεία, που έχει φορέσει τα γιορτινά της, ο αέρας μοσχοβολά από τα μελομακάρονα και τα γλυκά ταψιού που φτιάχνουν οι γυναίκες του Συνεταιρισμού, αλλά και από τις πηλιορείτικες σπεσιαλιτέ που μαγειρεύουν με μεράκι οι αδερφές Καραΐσκου στου Κρίτσα. Το χιόνι παραμένει επί μήνες στα Χάνια και στην κορυφή Αγριόλευκες, που κατακλύζεται από σκιέρ, ενώ η πυκνή ομίχλη είναι σχεδόν μόνιμο ντεκόρ.

Valeni Boutique Hotel Στην είσοδο του χωριού, με 14 ντιζαϊνάτα δωμάτια, ατμοσφαιρικό bar-restaurant και πολυτελές spa (τηλ.: 24280 90206, www.valeni.gr). Δεσποτικό Εντυπωσιακή όψη με αιγυπτιακές επιρροές και 41 δωμάτια διακοσμημένα με ιδιαίτερο στυλ (τηλ.: 24280 99046, www.despotiko.gr). Κρίτσα Μικρό ξενοδοχείο πάνω στην κεντρική πλατεία, με 8 ρομαντικά δωμάτια και φημισμένο εστιατόριο που σερβίρει αυθεντικά πηλιορείτικα πιάτα (τηλ.: 24280 99121, www.hotel-kritsa.gr).Καταφύγια
Xenia Palace Πολυτελή δωμάτια εμπνευσμένα από τη φύση και εντυπωσιακές εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν από εστιατόρια και μπαρ μέχρι spa, παιδότοπο και εκκλησία (τηλ. 24280 99980-3, www.xeniaportarias.gr).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ