Η βουτυράτη, ξακουστή φέτα της Χήρας στον Πειραιά που έχει ξετρελάνει όλη την Αττική [εικόνες] - iefimerida.gr

Η βουτυράτη, ξακουστή φέτα της Χήρας στον Πειραιά που έχει ξετρελάνει όλη την Αττική [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο λιμάνι του Πειραιά, τα παντοπωλεία της οδού Αριστείδου κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Μόνο στο νούμερο 25, υπάρχει ακόμη ζωή και πελατεία, στο παλιό τυροπωλείο της Χήρας που πουλά εδώ και 60 χρόνια την πιο ωραία φέτα της Αθήνας –μία βουτυράτη φέτα-φετίχ που αξίζει να την δοκιμάσεις ακόμη κι αν βρίσκεσαι στην άλλη μεριά της γης.

«Η ιστορία της ξεκινάει το 1936 τότε που η κ. Σωτηρία από τα Βίλια μένει χήρα και κληρονομεί το τυροκομείο του ανδρός της -ένα μαγαζί 10 τετραγωνικών με ένα δωμάτιο για σπίτι και ένα τυροπωλείο» λέει μιλώντας στο Popaganda.gr, ο Θωμάς, εγγονός, τρίτη γενιά στο μαγαζί και ένας από τους τωρινούς ιδιοκτήτες. «Δύσκολες εποχές για μια γυναίκα μόνη, αλλά η γιαγιά ήταν εξαιρετική και με τον κόσμο και με το εμπόριο. Αποφασισμένη να συνεχίσει την παράδοση του παππού, στην αρχή πουλούσε φέτα, ανθότυρο, γραβιέρα και γιαούρτι δικής της παραγωγής που δεν άργησε να κάνει όνομα στις γύρω περιοχές. Ολοι άρχισαν να πηγαίνουν παραδοσιακά για τυρί «στης χήρας» και έτσι καθιερώθηκε και το όνομα του μαγαζιού. Με το πέρασμα των χρόνων η γιαγιά πέρασε την επιχείρηση στα χέρια του πατέρα μου, Λουκά και όλη η οικογένεια μπήκε δυναμικά στη δουλειά για να συνεχίσει την ιστορία της Σωτηρίας που είναι πλέον 96 χρόνων αλλά η έννοια της είναι ακόμα στο μαγαζί, θέλει να τα μαθαίνει όλα».

Δείτε ποια ξεχωριστά ελληνικά προϊόντα από κάθε γωνιά της χώρας μπορεί να βρει κανείς στις Χήρας, φωτογραφίες από το κατάστημα και φυσικά την ακριβή διεύθυνσή του στο Popaganda.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τυρί Πειραιάς φέτα χήρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ