Αποκλειστικό: Οι εκπλήξεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ: Φλωρίδης, Μενδώνη, Αλ Σάλεχ - iefimerida.gr

Αποκλειστικό: Οι εκπλήξεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ: Φλωρίδης, Μενδώνη, Αλ Σάλεχ

Lefteris Partsialis / SOOC
ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΣΧΟΒΑΣ

Με την συνάντηση Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Φλωρίδη το πρωί της Τετάρτης θα «κλειδώσει» το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ το οποίο περιλαμβάνει ονόματα-εκπλήξεις, όπως αποκαλύπτει το iefimerida.gr.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και ο πρώην υπουργός «δώσει τα χέρια» για να είναι επικεφαλής στο Επικρατείας θα δοθεί στη δημοσιότητα και τα υπόλοιπα ονόματα που θα πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ/Δημοκρατική Παράταξη.

Στενοί συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου επιβεβαίωναν το ρεπορτάζ του iefimerida.gr ότι υπάρχει συζήτηση μεταξύ Βενιζέλου-Φλωρίδη αλλά απέφευγαν να επιβεβαιώσουν την πληροφορία ότι «κλείδωσε» οριστικά, καθώς εκκρεμεί η τελική συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο στόχος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι να διαμορφώσει ένα ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στελεχωμένο από ένα μείγμα από 7 άνδρες και 5 γυναίκες, οι οποίοι να εκφράζουν:

  • Την ενότητα του ΠΑΣΟΚ
  • Την Δημοκρατική Παράταξη
  • Την ανανέωση

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να μετάσχουν οι:

Γιώργος Φλωρίδης

Αποκλειστικό: Οι εκπλήξεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ: Φλωρίδης, Μενδώνη, Αλ Σάλεχ | iefimerida.gr 0

Γεννήθηκε το 1956 στο Σταυροχώρι Κιλκίς. Σπούδασε νομικά στο ΑΠΘ όπου γνώρισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο - αν και έκτοτε είχαν πολιτικές διαφωνίες καθώς ο Φλωρίδης ήταν οργανωμένο στέλεχος της ΠΑΣΟΚ, ενώ τότε ο Βενιζέλος ήταν οπαδός του Κέντρου.Το 1993 ο Γιώργος Φλωρίδης εξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, και το 1994 νομάρχης Κιλκίς στις πρώτες νομαρχιακές εκλογές. Παραιτήθηκε από νομάρχης το 1996 για να εκλεγεί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Επανεξελέγη το 2000, 2004, 2007 και 2009.

Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (30 Οκτωβρίου 1998 - 13 Απριλίου 2000), υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για τον Αθλητισμό (13 Απριλίου 2000 - 24 Οκτωβρίου 2001), υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (24 Οκτωβρίου 2001 - 7 Ιουλίου 2003) και υπουργός Δημόσιας Τάξης (7 Ιουλίου 2003 - 10 Μαρτίου 2004).

Το 2010 αποχώρησε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και παραιτήθηκε από την έδρα του, ιδρύοντας στη συνέχεια, το 2011, τον Κοινωνικό Σύνδεσμο.

Λίνα Μενδώνη

Αποκλειστικό: Οι εκπλήξεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ: Φλωρίδης, Μενδώνη, Αλ Σάλεχ | iefimerida.gr 1

Η ψυχή του υπουργείου Πολιτισμού εδώ και πάμπολλα χρόνια, από την θέση της γενικής γραμματέως. Με τις ανασκαφές της Αμφίπολης γνώρισε τεράστια δημοσιότητα, αν και όσοι κινούνται στο χώρο του Πολιτισμού την ξέρουν καλύτερα από τους διατελέσαντες υπουργούς. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η Λίνα Μενδώνη απαντά ότι «δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου να βρεθώ σε ένα ψηφοδέλτιο» και όλα δείχνουν ότι δεν θα κάνει δεκτή την πρόταση.

Πτυχιούχος από το Κλασικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το το Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα του ιδίου Πανεπιστημίου. Το 1988 αναγορεύθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εχει συμμετάσχει σε αρχαιολογικά προγράμματα, επιφανειακές έρευνες και συστηματικές ανασκαφές, του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ από το 1983 έως το 1988 εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτις στο Κέντρο Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Από το 1987 είναι επικεφαλής διεπιστημονικής ομάδας για την αρχαιολογική έρευνα της Κέας, Κυκλάδες. Τον Ιούνιο 1989 εντάχθηκε στο ερευνητικό δυναμικό του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και έκτοτε ακολούθησε την εκ του νόμου προβλεπόμενη εξέλιξη.

Το 1998 εξελέγη στην βαθμίδα του Κυρίου Ερευνητή. Την περίοδο 1995-1999 είναι επικεφαλής του διεπιστημονικού προγράμματος «Ιστορία του Τοπίου και Τοπικές Ιστορίες. Από το φυσικό περιβάλλον στο πολιτιστικό τοπίο». Είναι μέλος πολλών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών οργανισμών. Διατελεί επικεφαλής και μέλος σε επιστημονικές ομάδες ευρωπαϊκών και διεθνών προγραμμάτων. Το διάστημα 1994-1999 διετέλεσε ειδική επιστημονική σύμβουλος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων, και στο Υπουργείο Αιγαίου. Από τον Μάρτιο 1999 έως τον Μάρτιο 2004 κατείχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού. Εχει τιμηθεί με το παράσημο Commendatore (II Clase), Ordine della Stella della Solidarieta΄Italiana της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Κυριάκος Πιερρακάκης

Αποκλειστικό: Οι εκπλήξεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ: Φλωρίδης, Μενδώνη, Αλ Σάλεχ | iefimerida.gr 2

Εγινε ευρύτερα γνωστός, όταν τον έστειλε ο Ευ. Βενιζέλος μαζί με τον Χρ. Πρωτόπαπα στο Παρίσι για την διαπραγμάτευση με την τρόικα. Γεννηθείς το 1983, είναι το νεότερο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ. Συνεργάτης παλαιότερα της Αννας Διαμαντοπούλου, είναι οικονομολόγος και πολιτικός επιστήμονας με σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο MIT και στο Χάρβαρντ. Εχει εργαστεί ως σύμβουλος στον χώρο των μικρών επιχειρήσεων και της καινοτομίας.

Αφροδίτη Αλ Σάλεχ

Αποκλειστικό: Οι εκπλήξεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ: Φλωρίδης, Μενδώνη, Αλ Σάλεχ | iefimerida.gr 3

Εχει εκφράσει την επιθυμία να είναι στο Επικρατείας. Η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ είναι σύμβουλος του Ευάγγελου Βενιζέλου σε θέματα ρατσιστικής βίας ενώ ασχολείται με τα social media του ΠΑΣΟΚ όπου έχει να μετρήσει εκατοντάδες διαξιφισμούς με χρήστες. Εχει σπουδάσει Θέατρο στη Σχολή Βεάκη, Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πολιτικές Επιστήμες στο Πολιτικό της Νομικής Αθηνών.

Εχει δύο διπλώματα (certifications) από το Πανεπιστήμιο του Sussex (Migration Politics) και Oxford University (Forced Migration). Επίσης έχει εργαστεί σε Αθηναϊκές σκηνές, Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα, Τηλεόραση και Κινηματογράφο ως ηθοποιός επί 15 συναπτά έτη, έχει συνεργαστεί για μια πενταετία με ΜΚΟ και Διεθνείς Οργανισμούς με θέμα τις μεταναστευτικές ροές, ενώ αρθρογραφεί στην Athens Voice σε θέματα μεταναστών. Εργάστηκε ως σύμβουλος του Υφυπουργού σε θέματα διαχείρισης μεταναστευτικών ροών για 11 μήνες, «λαμβάνοντας 942 ευρώ το μήνα, δίχως να έχω με ιδία βούληση ρεπό ή άδεια κατά το διάστημα αυτό» όπως δηλώνει η ίδια.

Αθανάσιος Τσαυτάρης

Αποκλειστικό: Οι εκπλήξεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ: Φλωρίδης, Μενδώνη, Αλ Σάλεχ | iefimerida.gr 4

Ηταν υποψήφιος στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2012. Ορίστηκε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
Με εξαιρετικά πλούσιο βιογραφικό στον τομέα της βιογενετικής, της Γονιδιωματικής Τεχνολογίας, της Βελτίωσης, της βιοποικιλότητας, των Γενετικών Πόρων, της βιοτεχνολογίας, της παραγωγής και ελέγχου τροφίμων.

Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης είναι τεχνικός εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. την υλοποίηση των Οδηγιών που αναφέρονται στους Γενετικώς Τροποιημένους Οργανισμού και μέλος των διαχειριστικών επιτροπών για την βιοτεχνολογική έρευνα της Ε.Ε. από το 1983 έως σήμερα σε διάφορα προγράμματα. Είναι επίσης, μέλος της Επιτροπής ELSA (Ethical Legal Social Aspects) για τις προόδους της Βιοτεχνολογίας της Ε.Ε. και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Βελτιωτών των Φυτών (EUCARPIA).

Παναγιώτης Ιωακειμίδης

Αποκλειστικό: Οι εκπλήξεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ: Φλωρίδης, Μενδώνη, Αλ Σάλεχ | iefimerida.gr 5

Ο καθηγητής πολιτικών επιστημών ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την "Ελιά". Σπούδασε πολιτικές, οικονομικές επιστήμες και Ευρωπαϊκά και Διεθνή θέματα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Λονδίνου (London School of Economics-LSE), το Πανεπιστήμιο Manchester και το Πανεπιστήμιο του Amsterdam (Europa Institut).

Διετέλεσε επίσης επισκέπτης καθηγητής: στη Σχολή Εθνικής Άμυνας και τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας καθώς και στο Κέντρο Διπλωματικών Σπουδών του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ευάγγελος Λιβιεράτος

Αποκλειστικό: Οι εκπλήξεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ: Φλωρίδης, Μενδώνη, Αλ Σάλεχ | iefimerida.gr 6

Χρημάτισε υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη τον Ιούνιο του 2012. Είναι από το 1979 καθηγητής της ανωτέρας Γεωδαισίας και Χαρτογραφίας στην πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Σπούδασε τοπογράφος μηχανικός στο ΕΜΠ, απ' όπου πήρε διδακτορικό το 1974. Μέχρι το 1969 έως και το 1979 ήταν μαθητής αλλά και συνεργάτης του καθηγητή Γεωργίου Βέη. Το 1976 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Ουψάλα, ενώ το 1979 εκλέχτηκε τακτικός καθηγητής της Ανωτέρας Γεωδαισίας και Χαρτογραφίας στο τμήμα τοπογράφων μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα.
Συνεργάστηκε με ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σουηδία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ιταλία και είναι σήμερα πρόεδρος της επιτροπής της Διεθνούς Χαρτογραφικής Ένωσης (ICA) για τις ψηφιακές τεχνολογίες στη χαρτογραφική κληρονομιά.
Επίσης είναι ο εκδότης του διεθνούς διαδικτυακού περιοδικού e-Perimetron για τις επιστήμες και τεχνολογίες τις που σχετίζονται με την ιστορία της χαρτογραφίας και των χαρτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ