Υπό έλεγχο η φωτιά στον Πόρτο Ράφτη - Εκαιγε παρθένο δάσος [εικόνες] - iefimerida.gr

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Πόρτο Ράφτη - Εκαιγε παρθένο δάσος [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά, που ξέσπασε στις 13.20 πολύ κοντά στην παραλία Αυλάκι στο Πόρτο Ράφτη, αφού πέρασε τον «αυχένα» του βουνού και έκαιγε το δάσος.

Ο ισχυρός βοριάς που πνέει στην περιοχή εντάσεως 6-7 μποφόρ έσπρωξε τη φωτιά στο παρθένο δάσος του Κουβαρά που ενώνει το Πόρτο Ράφτη και τον Κουβαρά.

Στο σημείο παραμένουν 57 πυροσβέστες με 20 πυροσβεστικά οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 ελικόπτερα. Νωρίτερα, στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετείχαν και 2 βυτιοφόρες ΟΤΑ, 2 καναντέρ αλλά και εθελοντές.

Σημειώνεται ότι η περιοχή είναι πολύ κοντά στον Κουβαρά Κερατέας, όπου λίγο μετά τις 6 το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά, αλλά περίπου στις 8.30 τέθηκε υπό έλεγχο. Για την ακρίβεια, η φωτιά εκδηλώθηκε ακριβώς στην απέναντι πλευρά από το σημείο όπου ξέσπασε το πρωί.

Ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Σ. Μεθενίτης ο οποίος μίλησε τηλεφωνικά στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star είπε ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη» αλλά ευτυχώς ήταν έγκαιρη η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του τοπικού πυροσβεστικού σταθμού. «Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε παραπάνω από 500 μέτρα αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε. Ο ίδιος μάλιστα, μίλησε ανοιχτά για εμπρησμό.

Μοναχές από κοντινό μοναστήρι, που μίλησαν στο Star, δήλωσαν πως η κατεύθυνση του αέρα στέλνει τη φωτιά στο μοναστήρι, χωρίς όμως να το απειλεί ακόμα.

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Πόρτο Ράφτη - Εκαιγε παρθένο δάσος [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Πηγή φωτό: Twitter/spy_pat

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Πόρτο Ράφτη - Εκαιγε παρθένο δάσος [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πηγή φωτό: Twitter/spy_pat

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Πόρτο Ράφτη - Εκαιγε παρθένο δάσος [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πηγή φωτό: Twitter/spy_pat

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ