Θεσσαλονίκη: Πού θα δημιουργηθούν τα νέα κέντρα φιλοξενίας για τους πρόσφυγες - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Πού θα δημιουργηθούν τα νέα κέντρα φιλοξενίας για τους πρόσφυγες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Προκηρύσσεται διαγωνισμός για την ενοικίαση βιομηχανικών και εμπορικών εγκαταστάσεων στις παρυφές της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως χώροι προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων. Οι χώροι θα χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με ήδη υπάρχουσες δομές φιλοξενίας, στις οποίες μεταφέρονται πρόσφυγες και από την Ειδομένη».

Τα παραπάνω ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης. Εξάλλου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας προσφύγων στα Λαγκαδίκια και το Βαγιοχώρι, στον νομό Θεσσαλονίκης.

Προς το παρόν, κατά τις ίδιες πηγές, ο χώρος δίπλα στο αεροδρόμιο που προτάθηκε από τον Δήμο Θέρμης δεν θεωρείται χώρος προτεραιότητας για την κατασκευή κέντρου φιλοξενίας.

Ποιες είναι οι νέες περιοχές

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του από τον περασμένο Μάρτη το seleo.gr., στα Λαγκαδίκια οχώρος που προβλέπεται για την φιλοξενία των προσφύγων είναι ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο της περιοχής.

Αντίστοιχα για το Βαγιοχώρι, το voria.gr, πριν λίγες μέρες, στις 5 Απριλίου, έγραφε ότι ο Δήμαρχος Βόλβης ενημερώθηκε με έγγραφο από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας και συντονιστή του Διυπουργικού για το Προσφυγικό, Δημήτρη Βίτσα ότι «το σχέδιο είναι να δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Βαγιοχωρίου, το οποίο είναι κλειστό και εγκαταλειμμένο και όπου παλιότερα είχε φιλοξενηθεί εκεί το εργοτάξιο της Εγνατίας Οδού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ