Στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας Ποτίδαια–Κασσανδρεία στη Χαλκιδική - iefimerida.gr

Στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας Ποτίδαια–Κασσανδρεία στη Χαλκιδική

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην κυκλοφορία δόθηκε τη Δευτέρα ο οδικός άξονας Ποτίδαια - Κασσανδρεία αναμένεται να διευκολύνει την κυκλοφορία των οχημάτων από και προς το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες οπότε η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη.

Ο σύγχρονος κλειστός αυτοκινητόδρομος μήκους 17,5 χιλιομέτρων, που ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρακάμπτει τους παραθαλάσσιους οικισμούς και αναμένεται να μειώσει κατά πολύ τους χρόνους του ταξιδιού των κατοίκων και επισκεπτών. Διαθέτει δύο λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας, στηθαίο ασφαλείας στη μέση και δύο κόμβους στις Φώκιες και στην Κασανδρεία.

Κατά τη διάρκεια της τελετής που έγινε στη γέφυρα της Νέας Φώκαιας ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι με την ολοκλήρωση αυτού του οδικού άξονα που συνδέει το κεντρικό δίκτυο με έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό αναβαθμίζονται οι υποδομές της Χαλκιδικής και τροφοδοτείται ο τουρισμός και συνολικά η οικονομική ανάπτυξη.

Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε «αδιανόητο και απογοητευτικό» το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το τμήμα των 4 χλμ. μεταξύ Μουδανιών και Ποτίδαιας, αποκλειστικής ευθύνης της «Εγνατία Οδός ΑΕ», που προκαλεί και τα μποτιλιαρίσματα κάθε καλοκαίρι, ειδικά τα Σαββατοκύριακα.

Για τα υπόλοιπα σημαντικά συγκοινωνιακά έργα της Περιφέρειας γνωστοποίησε ότι προχωρούν ταχύτατα οι εργασίες σύνδεσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, με την κατασκευή του νέου Ανισόπεδου Κόμβου Κ16 στη Δυτική Είσοδο της Θεσσαλονίκης, και αναβαθμίζεται η δυτική εσωτερική περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης από τον κόμβο Κ16 στη Λαχαναγορά, ως τον κόμβο Κ5 και το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Στην Πιερία ξεκίνησε η κατασκευή της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης, στο Κιλκίς κατασκευάζεται ο οδικός άξονας Θεσσαλονίκης - Κιλκίς - Δοϊράνης, στο τμήμα από Εγνατία έως Νέα Σάντα, στην Ημαθία υλοποιείται το έργο αποπεράτωσης του τμήματος Πατρίδα - Νάουσα, ενώ εξασφαλίστηκαν κονδύλια περίπου 10 εκ. ευρώ για τις παρεμβάσεις βελτίωσης, στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, καθώς και στη Χαλκηδόνα, αλλά και στο δίκτυο Θεσσαλονίκης – Πέλλας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ