Ολες οι γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον Τραμπ: Μιλούν για βιασμούς, ανάρμοστα αγγίγματα, βίαια φιλιά, πρόστυχα σχόλια - iefimerida.gr

Ολες οι γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον Τραμπ: Μιλούν για βιασμούς, ανάρμοστα αγγίγματα, βίαια φιλιά, πρόστυχα σχόλια

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ AP Photo/ Evan Vucci
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει πλέον οι καταγγελίες από γυναίκες, εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

Κατηγορίες για βιασμούς, ανάρμοστα αγγίγματα, φιλιά χωρίς συγκατάθεση, πρόστυχα σχόλια και πολλά ακόμη διαδέχονται η μία την άλλη τις τελευταίες ημέρες, με γυναίκες να επαναφέρουν στην επικαιρότητα ιστορίες από το παρελθόν του μεγιστάνα υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Αρκετές από αυτές μετρούν πολλά χρόνια και δεν ακούγονται πρώτη φορά. Ομως, το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα, μετά από το βίντεο με τα σεξιστικά σχόλια του Τραμπ- από το 2005- το οποίο προκάλεσε σάλο και έκανε πολλές προσωπικότητες από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών να ζητούν ακόμη και την απόσυρσή του από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Το NBC συγκέντρωσε όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του Τραμπ από γυναίκες.

Καταγγελία για βιασμό το 1989, έγινε δημόσια το 1993

Σε κατάθεση κατά τη διάρκεια του πολύκροτου διαζυγίου του το 1990, με την πρώτη σύζυγο του, Ιβάνα Τραμπ, εκείνη περιέγραψε ένα περιστατικό που είχε γίνει το 1989. Ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ είχε πάει στον πλαστικό της για μία επώδυνη επέμβαση και στη συνέχεια της επιτέθηκε, ξεριζώνοντας τα μαλλιά της. Μετά με βίασε, είπε σε κοντινούς της φίλους, σύμφωνα με το βιβλίο του 1993 «Lost Tycoon: The Many Lives of Donald J. Trump», που έφερε στη δημοσιότητα την κατάθεση.

Ο συγγραφέας περιγράφει ότι η Ιβάνα Τραμπ κλειδώθηκε στο δωμάτιό της και έκλαιγε όλη τη νύχτα. Ο Τραμπ έχει διαψεύσει το περιστατικό ενώ και η ίδια διευκρίνισε αργότερα ότι δεν επιθυμεί η λέξη «βιασμός» να ερμηνευθεί κυριολεκτικά, ή με εγκληματική έννοια.

Καταγγελία για σεξουαλική επίθεση το 1992 και 1993, κατατέθηκε αγωγή το 1997

Σε αγωγή που κατατέθηκε το 1997, η Τζιλ Χαρθ ανέφερε ότι ο Τραμπ, κατά τη διάρκεια επαγγελματικής συνάντησης «έβαλε επανειλημμένα τα χέρια του στους μηρούς μου» και «προσπάθησε «να την αγγίξει σε απόκρυφα σημεία».

Σε συνέντευξη στον Guardian η Χαρθ είπε ότι ο Τραμπ την έσπρωξε στο δωμάτιο της κόρη του, Ιβάνκα και «με πίεσε πάνω στον τοίχο, είχε παντού τα χέρια του πάνω μου και προσπάθεια να σηκώσει ξανά το φόρεμά μου. Του είπα ''Τι κάνεις; Σταμάτα''». Ακόμη η ίδια ισχυρίστηκε ότι ο Τραμπ της ζήτησε να εγκαταλείψει τον σύντροφο και συνεταίρο της. «Με έπαιρνε διαρκώς τηλέφωνο και μου έλεγε ''Σε αγαπώ μωρό μου, θα είμαι ο καλύτερος εραστής που είχες ποτέ. Τι κάνεις με αυτόν τον χαμένο, πρέπει να είσαι μαζί μου''».

Μιλώντας στους New York Times, στις 7 Οκτωβρίου, η Χαρθ είπε ότι εκείνη και ο σύντροφός της συνέχισαν να συνεργάζονται με τον Τραμπ και εκείνος συνέχισε να την πιέζει. «Πάμε στο δωμάτιό μου. Θέλω να ξαπλώσω», της έλεγε και την τραβούσε. «Του έλεγα ότι δεν θέλω και καταλήγαμε να παλεύουμε. Θυμάμαι να φωνάζω ''Δεν ήρθα εδώ για αυτό'' και μου έλεγε να ηρεμήσω», είπε η Χαρθ, δηλώνοντας ότι φοβόταν να διακινδυνεύσει την επιχειρηματική σχέση που είχαν.

Τελικά, ο σύντροφός της μήνυσε τον Τραμπ για παραβίαση συμβολαίου και η μήνυσή της για σεξουαλική παρενόχληση «έκλεισε» ως μέρος του συμβιβασμού. Τέσσερα χρόνια αργότερα, παραδέχθηκε η Χαρθ, είχε σχέση με τον Τραμπ, που κράτησε μερικούς μήνες. «Φοβήθηκα. Σκέφτηκα να δώσω σε αυτόν τον πλούσιο τύπο μία ευκαιρία», εξομολογήθηκε. Ο Τραμπ έχει διαψεύσει τις κατηγορίες της.

Κατηγορία για βιασμό το 1994, δημοσιοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2016

Μία γυναίκα, που δεν κατονομάζεται, κατηγορεί τον Τραμπ ότι την βίασε όταν ήταν 13 ετών, στο σπίτι του Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος έχει καταδικαστεί για σεξουαλικό έγκλημα. Η μήνυση κατατέθηκε στην Καλιφόρνια τον Απρίλιο.

Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ την έδεσε στο κρεβάτι, γδύθηκε και τη βίασε, ενώ εκείνη φωνάζοντας τον παρακαλούσε να σταματήσει, δίχως αποτέλεσμα όμως. Αντί αυτού, τη χτύπησε δυνατά στο πρόσωπο με το χέρι του και ούρλιαζε ότι μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε. Αργότερα, σύμφωνα πάντα με την αγωγή, την απείλησε ότι αν αποκάλυπτε ποτέ τη σεξουαλική κακοποίησή της, η οικογένειά της θα είχε προβλήματα, ενώ υπονόησε ότι μπορεί να τους σκότωνε. Η αγωγή περιλαμβάνει και κατάθεση από γυναίκα που δεν κατονομάζεται, η οποία ανέφερε ότι είναι ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης. Δικαστής όρισε ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση, στις 16 Δεκεμβρίου.

Ο δικηγόρος του Τραμπ, Αλαν Γκάρτεν, προειδοποίησε ότι θα κινηθούν για την επιβολή κυρώσεων, σε περίπτωση που ο πελάτης του κληθεί στη διαδικασία, ενώ εκπρόσωπος της καμπάνιας του μίλησε για «απάτη» και για «προφανή ανοησία με πολιτικά κίνητρα».

Κατηγορία για φιλιά χωρίς συγκατάθεση το 1997, δημοσιοποιήθηκε τον Μάιο του 2016

Η Τεμπλ Τάγκαρτ ΜακΝτάουελ, μιλώντας στους New York Times, αποκάλυψε ότι όταν ήταν 21 ετών και μετείχε στα καλλιστεία Miss USA- που ανήκαν στον Τραμπ εκείνη την εποχή- εκείνος την φίλησε στα χείλη. «Σκέφτηκα ''Θεέ μου αηδία''. Ηταν παντρεμένος με την Μάρλα Μαπλς τότε. Νομίζω ότι φίλησε αρκετά ακόμη κορίτσια στο στόμα. Σκέφτηκα ότι ήταν ανάρμοστο».

Ο Τραμπ απάντησε στις 12 Οκτωβρίου δηλώνοντας ότι δεν γνωρίζει καν ποια είναι η γυναίκα, προσθέτοντας ότι δεν τη φίλησε ποτέ.

Καταγγελία για θωπεία το 2013, δημοσιοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2016

Σε ανάρτηση στο Facebook, η Κασάντρα Σιρλς, Μις Ουάσιγκτον 2013, έγραψε για τον Τραμπ «Πιθανότατα δεν θέλει να πω την ιστορία για τότε που συνεχώς άρπαζε τον πισινό μου και με καλούσε στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο».

Καταγγελία για εχθρικό εργασιακό περιβάλλον το διάστημα 2004-2015, δημοσιοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2016

Σε ρεπορτάζ του Associated Press, κάποια μέλη του συνεργείου του «Αpprentice», όπως και διαγωνιζόμενες, μίλησαν υπό το καθεστώς ανωνυμίας λόγω συμφωνίας εμπιστευτικότητας και αναφέρθηκαν σε πρόστυχα σχόλια του Τραμπ για γυναίκες που μετείχαν στο ριάλιτι.

Ενας από αυτούς είπε ότι ο τότε παρουσιαστής του σόου είχε ρωτήσει άνδρες διαγωνιζόμενους, για μία γυναίκα που μετείχε στο Apprentice, μπροστά της «Θα την πη@@@σες; Εγώ θα την πη@@@σα. Εσύ όχι;». Σε άλλη περίπτωση, είπε σε διαγωνιζόμενη ότι ήταν πολύ «καυτή» με το φόρεμα που φορούσε και ρώτησε τα μέλη του συνεργείου «Θα κοιμόσασταν μαζί της;».

Κατηγορία ότι έβλεπε νεαρές διαγωνιζόμενες καλλιστείων να αλλάζουν, το 1997 και το 2001, δημοσιοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2016

Πέντε γυναίκες που μετείχαν στα Miss Teen USA το 1997- που ανήκαν στον Τραμπ τότε- δήλωσαν ότι ο μεγιστάνας μπήκε στα καμαρίνια, ενώ εκείνες άλλαζαν. «Θυμάμαι ότι έβαλα γρήγορα το φόρεμά μου γιατί υπήρχε ένας άνδρας εκεί μέσα», είπε η Μαριάχ Μπιλάντο. «Η μικρότερη εκεί μέσα ήταν 15 ετών και η μεγαλύτερη 19. Σίγουρα ήταν η πιο ανάρμοστη στιγμή να μας γνωρίσει», είπε η Βικτόρια Χιούτζις.

Η Τάσα Ντίξον, μίλησε για την εμπειρία της στα ίδια καλλιστεία, το 2001. «Η πρώτη φορά που τον είδαμε ήταν σε πρόβα, με εμάς ημίγυμνες, τη στιγμή που φορούσαμε τα μπικίνι μας. Απλά μπήκε μέσα. Δεν προλάβαμε να βάλουμε κάτι επάνω μας. Κάποιες ήταν topless, άλλες γυμνές. Σε ποιον να παραπονεθείς. Του ανήκαν τα καλλιστεία», είπε.

Αλλωστε και ο ίδιος το έχει παραδεχθεί αυτό, σε ραδιοφωνική εκπομπή, το 2005. «Το πιο αστείο ήταν ότι πήγαινα στα παρασκήνια, την ώρα που ντύνονταν. Μου επιτρεπόταν επειδή ήμουν ο ιδιοκτήτης. Στέκονταν εκεί χωρίς ρούχα», είχε πει.

Δύο καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση, στις αρχές του '80 και το 2005, δημοσιοποιήθηκαν στις 12 Οκτωβρίου

Η Τζέσικα Λιντς είπε στους New York Times ότι καθόταν δίπλα στον Τραμπ, σε πτήση προς τη Ν. Υόρκη, στις αρχές της δεκαετίας του '80. Ισχυρίστηκε ότι ο Τραμπ της επιτέθηκε σεξουαλικά, αρπάζοντας το στήθος της και προσπαθώντας να βάλει το χέρι του κάτω από τη φούστα της.

Η Ρέιτσελ Κρουκς είπε στην ίδια εφημερίδα ότι το 2005, όταν ήταν 22 ετών και δούλευε στη ρεσεψιόν εταιρείας στον πύργο του Τραμπ, του συστήθηκε. Αφού αντάλλαξαν χειραψία, ο Τραμπ τη φίλησε στο στόμα. Ο Τραμπ απάντησε ότι τίποτα από αυτά δεν συνέβη ποτέ και απείλησε να μηνύσει την εφημερίδα.

Καταγγελία για θωπεία το 2003, δημοσιοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου

Η Μίντι ΜακΓκίλιβρεϊ είπε στην Palm Beach Post ότι το 2003, όταν βοηθούσε φωτογράφο, ο Τραμπ την άρπαξε από πίσω. «Ξαφνικά ένιωσα ένα άρπαγμα. Γύρισα και είδα τον Ντόναλντ. Κοίταξε από την άλλη γρήγορη», είπε για το περιστατικό, που διέψευσε η καμπάνια του Τραμπ.

Καταγγελία για σεξουαλική επίθεση τον Δεκέμβριο του 2005, δημοσιοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2016

Η Νατάσα Στόινογ, που κάλυπτε συχνά τα θέματα του Τραμπ για το People τα προηγούμενα χρόνια, έγραψε στο περιοδικό ότι ο μεγιστάνας της είχε επιτεθεί σε ακίνητό του. Οταν απομακρύνθηκε η Μελάνια Τραμπ, προσφέρθηκε να την ξεναγήσει. «Μπήκαμε μόνοι σε ένα δωμάτιο και έκλεισε την πόρτα. Γύρισα και μέσα σε δευτερόλεπτα με έσπρωχνε προς τον τοίχο και έβαζε με το ζόρι την γλώσσα του στο στόμα μου», έγραψε. Αργότερα, ο Τραμπ της είπε, σύμφωνα με εκείνη «Το ξέρεις ότι θα κάνουμε σχέση, έτσι;». Και για αυτό ο μεγιστάνας υποστήριξε ότι δεν συνέβη ποτέ.

Κατηγορία για σεξουαλική επίθεση στις αρχές του '90, δημοσιοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2016

Η Κρίστιν Αντερσον είπε στην Washington Post ότι μιλούσε με φίλους της σε κλαμπ στο Μανχάταν όταν ένας άνδρας δίπλα της γλίστρησε τα δάχτυλά του κάτω από το μίνι της και άγγιξε τα γεννητικά της όργανα. Αμέσως αναγνώρισε τον Τραμπ. Η καμπάνια του υποψήφιου μίλησε για ψευδείς καταγγελίες από κάποιον που επιζητά δωρεάν δημοσιότητα.

Καταγγελία για σεξουαλική επίθεση το 2007, δημοσιοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2016

Η Σάμερ Ζερβός, που μετείχε στην 5η σεζόν του «Apprentice» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο Τραμπ της επιτέθηκε σεξουαλικά σε συνάντηση σε ξενοδοχείο, σχετικά με εργασιακές ευκαιρίες. «Αρχισε να με φιλάει στο στόμα και με τραβούσε πάνω του. Απομακρύνθηκα και προσπάθησα να συζητήσουμε. Μου ζήτησε να καθίσω δίπλα του και το έκανα. Με άρπαξε από τον ώμο και άρχισε να με φιλάει ξανά, πολύ επιθετικά και έβαλε το χέρι του στο στήθος μου. Απομακρύνθηκα και πήγα στην άλλη άκρη του δωματίου, με πλησίασε, άρπαξε το χέρι μου και με οδήγησε στην κρεβατοκάμαρα. Του είπα να σοβαρευτεί, επανέλαβε τις λέξεις μου και άρχισε να σπρώχνει τα γεννητικά του όργανα».

Ο Τραμπ απάντησε ότι θυμάται αόριστα την Ζερβός ως μία από τους πολλούς διαγωνιζόμενους στο ριάλιτι και τόνισε ότι ποτέ δεν τη συνάντησε σε ξενοδοχείο ούτε την υποδέχθηκε με ανάρμοστο τρόπο.

Κατηγορία για θωπεία στα τέλη του '90, δημοσιοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2016

Σε συνέντευξη στον Guardian η Κάθι Χέλερ, 63 ετών σήμερα, ισχυρίστηκε ότι ο Τραμπ την άρπαξε και προσπάθησε να τη φιλήσει, σε εκδήλωση σε ακίνητό του, πριν από περίπου 20 χρόνια. «Ημουν θυμωμένη και έτρεμα», ανέφερε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ