Σαββατοκύριακο με καύσωνα, ώρα για το πρώτο μπάνιο... ανατολικά -5 παραλίες μια ώρα από την Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Σαββατοκύριακο με καύσωνα, ώρα για το πρώτο μπάνιο... ανατολικά -5 παραλίες μια ώρα από την Αθήνα [εικόνες]

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη θερμοκρασία να φτάνει ακόμη και τους 38 βαθμούς στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο, σίγουρα μικροί και μεγάλοι θα «ξεχυθούν» στα νότια για καφέ, βόλτες και παγωτό.

Εσύ πρωτοτύπησε, οργανώσου και τόλμησε να κάνεις την πρώτη βουτιά για φέτος σε μία παραλία κοντά στην Αθήνα.

Οι παρακάτω επιλογές όχι μόνο είναι σε κοντινή απόσταση από το κέντρο, αλλά και θυμίζουν κάτι από νησί, και δεν έχουν τόσο κόσμο (ακόμη) και υπόσχονται να σε κάνουν να ξεφύγεις λίγο από τους ρυθμούς του άστεως. Τι καλύτερο;

Μετέωρα , Κάλαμος

Σαββατοκύριακο με καύσωνα, ώρα για το πρώτο μπάνιο... ανατολικά -5 παραλίες μια ώρα από την Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Φωτογραφία: Αρχείου

Αυτός ο μικρός και ήσυχος κολπίσκος ανάμεσα στον Ωρωπό και τον Κάλαμο είναι ιδανικός για όποιον θέλει να χαλαρώσει μακριά απ΄όλους και απ΄όλα. Με το τοπίο να θυμίζει Σποράδες, τα πεύκα και η θάλασσα γίνονται ένα με το σκηνικό να μην θυμίζει σε τίποτα Αθήνα.

Αλυκές Δροσιάς, Χαλκίδα

Σαββατοκύριακο με καύσωνα, ώρα για το πρώτο μπάνιο... ανατολικά -5 παραλίες μια ώρα από την Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Φωτογραφία:jouronlife.wordpress.com

Είναι το καθιερωμένο ραντεβού για μπάνιο των Χαλκιδαίων με τους Αθηναίους, με τις Αλυκές να απέχουν μόνο 5 λεπτά από την γέφυρα του Ευρύπου.

Η αμμουδερή παραλία είναι ιδανική για τα παιδιά, ενώ το μέρος συνδυάζει ηρεμία και διασκέδαση, αφού στην άκρη του γιαλού υπάρχουν διάφορα beach bars. Εκτός από την οργανωμένη παραλία που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των Αλυκών, υπάρχει βέβαια και χώρος για όσους θέλουν να βάλουν την ψάθα τους και να στήσουν την δική τους ομπρέλα.


Ψάθα, Αλεποχώρι

Σαββατοκύριακο με καύσωνα, ώρα για το πρώτο μπάνιο... ανατολικά -5 παραλίες μια ώρα από την Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Φωτογραφία: Mydad.gr

Είναι περίπου 66 χιλιόμετρα από την Αθήνα, αλλά αξίζει για όσους θέλουν να ευχαριστηθούν θάλασσα ή να περάσουν εκεί όλη τους την μέρα.

Με φόντο το μαγευτικό πευκόδασος του όρους Πατέρα, η βοτσαλωτή παραλία και τα κρυστάλλινα νερά θα σε μαγέψουν. Επίσης μετά το μπάνιο, τα διάφορα ουζερί εκεί κοντά θα σε κρατήσουν λίγη ώρα ακόμη στο Αλεποχώρι, κάνοντας την μέρα σου να τελειώσει με τον πιο όμορφο τρόπο.

Χάρακας

Σαββατοκύριακο με καύσωνα, ώρα για το πρώτο μπάνιο... ανατολικά -5 παραλίες μια ώρα από την Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Φωτογραφία: Αρχείου

Ήρεμο, έρημο και με καθαρή μεγάλη παραλία. Ο οικισμός του Χάρακα έχει την δική του μυστική παραλία και βρίσκεται στα όρια των δήμων Λαυρίου και Κερατέας.

Θα καταλάβεις ότι έχεις φτάσει, βλέποντας την πινακίδα στο αριστερό σας χέρι, η οποία γράφει: «παραδοσιακός οικισμός Χάρακα».

Άφησε το αυτοκίνητό σου στο πλάτωμα, κατευθύνσου προς την παραλία, επέλεξε ένα σκιερό μέρος και απόλαυσε την μέρα σου.

Δικαστικά

Σαββατοκύριακο με καύσωνα, ώρα για το πρώτο μπάνιο... ανατολικά -5 παραλίες μια ώρα από την Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Φωτογραφία: Εurokinissi

Όσοι γνωρίζουν από κρυστάλλινα νερά θα σου προτείνουν να πάτε για μπάνιο στα Δικαστικά. Η μικρή βραχώδης παραλία μπροστά στον οικισμό Δικαστικά, στον κόλπο του Σχοινιά, είναι αρκετά απομονωμένη και τη συναντάς αφού περάσεις τον Τύμβο του Μαραθώνα, περίπου 43 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα.

Μην περιμένεις ότι θα απλώσεις την πετσέτα σου σε κάποια αμμώδη έκταση. Τα βράχια των Δικαστικών όμως είναι άκρως φιλόξενα, και προσφέρονται για βουτιές στα καταγάλανα και καθαρά νερά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παραλίες Αττική επιλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ