Ποιοι είναι οι δίδυμοι Καναδοί που έφτιαξαν την αυτοκρατορία Dsquared² [εικόνες] - iefimerida.gr

Ποιοι είναι οι δίδυμοι Καναδοί που έφτιαξαν την αυτοκρατορία Dsquared² [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι περιττό να θελήσει κάποιος να τους ξεχωρίσει. Ο Ντην και ο Νταν Κάτεν, δίδυμοι επικεφαλής της φίρμας DSquared2 (D στο τετράγωνο), δεν χωρίζονται ποτέ.


Είναι εντελώς ίδιοι. Ακόμη και τα χιονάτα δόντια που θυμίζουν τηλεοπτικό πλατό είναι ίδια. Η εμφάνισή τους είναι, όπως το θέλησε το θαύμα της φύσης, σχεδόν ταυτόσημη. Ιδιο ύψος (1.70), ίδια γαλάζια μάτια που θυμίζουν νερά της Καραϊβικής, ίδιο χαμόγελο. Ο Ντην γεννήθηκε πρώτος, με 15 λεπτά διαφορά και θεωρείται ο μεγαλύτερος. Καπνίζει το ένα τσιγάρο μετά το άλλο, ενώ ο μικρότερος σπρώχνει τα σύννεφα καπνού με το χέρι του.

Ποιοι είναι οι δίδυμοι Καναδοί που έφτιαξαν την αυτοκρατορία Dsquared² [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Είναι μαυρισμένοι χειμώνα καλοκαίρι, είναι ζευγάρι διδύμων που έχει την τέχνη της φιλοξενίας και ντύνονται πάντα ίδια: άψογα πουκάμισα, παντελόνια ανασηκωμένα, παπούτσια κατά παραγγελίαν. Για κοσμήματα φορούν ένα μαύρο δέρμα στο χέρι ο Νταν, χρυσό καρατίων στα δάχτυλα ο Ντην.
Ο ένας ολοκληρώνει τις φράσεις του άλλου, διακόπτουν για να εξηγήσουν καλύτερα. Είναι ομοφυλόφιλοι, ανύπαντροι. Ο Νταν είχε σχέση επί 12 χρόνια, με έναν άλλο δίδυμο, αλλά το τρίο δεν άντεξε γιατί οι Κάτεν δεν αντέχουν τους άλλους. Το λένε ανοιχτά: «Λειτουργούμε σαν ζευγάρι, εκτός από το σεξ».

Ποιοι είναι οι δίδυμοι Καναδοί που έφτιαξαν την αυτοκρατορία Dsquared² [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Η φίρμα τους είναι στην κορυφή της μόδας. Ανήκουν στην κατηγορία Prada, Missoni, Valentino, Roberto Cavalli, Dolce & Gabbana και πουλούν ακριβά. Δεν έχουν καθόλου την ίδια αίσθηση του σικ με τους υπόλοιπους ιταλούς μετρ της μόδας. Η δική τους μόδα είναι ένα σοφό μείγμα κιτς, κλισέ για νεόπλουτους και μπλινγκ μπλινγκ που χορεύουν τα βράδυα. Ενα total look προφανώς too much.
Το τζην είναι η καρδιά της φίρμας (δεν πουλάνε κάτω από 300 ευρώ). Ο Ντην και ο Νταν δουλεύουν μαζί και κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι. Εκεί σκέφτονται καλύτερα και λογαριάζουν τις μπίζνες που κάνουν. Μοιράζονται τη ζωή τους μεταξύ Λονδίνου, όπου ζουν, και Μιλάνου, όπου έχουν την έδρα τους καθώς και 150 εργαζομένους.


Οταν λες Dsquared2 στον γαλλικό κόσμο της μόδας, όλοι χαμογελούν και παρατηρούν τις δημιουργίες τους με καχυποψία. Παρότι η Carine Roitfeld και η Suzy Menkes τους στήριξαν σε όλα τους τα βήματα, τα σχόλια των γάλλων μετρ της μόδας είναι ειρωνικά. «Είναι μόδα γκέη δεξιά» ή «Ακόμη και η Dolce, είναι καλύτερη!» ή «Φυσικά πουλάνε, πάντα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κακό γούστο».
Η μόδα τους είναι ακριβή, σχεδόν σαν να θέλουν να εκδικηθούν για κάτι. Ο πατέρας τους ήταν εργάτης από την Νάπολι της Ιταλίας και μετανάστευσε στον Καναδά με την σύζυγό του, μια νοσοκόμα αγγλίδα, υπέρβαρη. Ονομάζονταν τότε Catenacci αλλά ο ρατσισμός της εποχής και ο πόθος της ενσωμάτωσης ανάγκασαν τον πατέρα να αμερικανοποιήσει το όνομά του: Κάτεν. Ο Ντην και ο Νταν είναι τα τελευταία παιδιά μιας οικογένειας εννέα συνολικά κοριτσιών και αγοριών.

Ποιοι είναι οι δίδυμοι Καναδοί που έφτιαξαν την αυτοκρατορία Dsquared² [εικόνες] | iefimerida.gr 2


«Σαν παιδιά δεν είχαμε ποτέ χρήματα», θυμάται ο Νταν. «Δεν υπήρχε καν συζήτηση να φορέσουμε τζην. Ο πατέρας μας θεωρούσε ότι τα τζην ήταν για τους φτωχούς. Αλλά επειδή πάντα θέλουμε αυτό που δεν έχουμε, εμείς λατρέψαμε το τζην», συμπληρώνει ο Ντην.
Η πρώτη δουλειά που απέκτησαν, σε ηλικία 13 ετών, δεν είχε καμία σχέση με το γκλάμουρ που τους περιβάλλει σήμερα: κουβαλούσαν τις τσάντες για μπαστούνια σε γήπεδο γκολφ. Εκαναν όλες τις μικροδουλειές, πάντα ο ένας δίπλα στον άλλο. Μια μέρα, στο μετρό του Τορόντο, στον Καναδά, συνάντησαν ένα μοντέλο. «Μείναμε άφωνοι. Αμέσως καταλάβαμε ότι είμασταν φτιαγμένοι για τη μόδα».

Ποιοι είναι οι δίδυμοι Καναδοί που έφτιαξαν την αυτοκρατορία Dsquared² [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Σε ηλικία 19 ετών ζήτησαν «για πρώτη φορά από τον πατέρα» χρήματα για να κάνουν ένα σεμινάριο στην σχολή μόδας Parsons School, στη Νέα Υόρκη. Περνούσαν τα βράδια τους στο Studio 54 και γνώρισαν τον Andy Warhol.
«Είδαμε τρελά πράγματα, πήραμε απίστευτα ρίσκα, αλλά ήταν μια υπέροχη εποχή». Οταν γύρισαν στο Τορόντο, παρακάλεσαν τον πατέρα μιας συμμαθήτριας να τους προσλάβει στη βιοτεχνία του, όπου έραβαν φορέματα από ζέρσεϊ, κολλητά και σέξι. «Αυτός μας τα έμαθε όλα».
Μετακόμισαν στο Μιλάνο τη δεκαετία του '90 και δούλεψαν για ένα διάστημα στον Versace, από τον οποίο πήραν το στιλ «μόδα που βγάζει μάτι». Αλλά ο άνθρωπος κλειδί που συνάντησαν στο Μιλάνο ήταν το αφεντικό της Diesel Renzo Rosso. Εκείνος τους βοήθησε να ιδρύσουν τη δική τους φίρμα. Ακόμη και σήμερα είναι συνέταιροι στην επιχείρηση. Ο Renzo Rosso πιστεύει ότι η φίρμα τους «μιλάει σε μια πραγματικά μοντέρνα και trendy πελατεία», και ότι υπάρχει «ένα lifestyle DSquared2».

Ποιοι είναι οι δίδυμοι Καναδοί που έφτιαξαν την αυτοκρατορία Dsquared² [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Η Μαντόνα είναι αυτή που έκανε σταρ τους Dsquared² όταν τους ζήτησε να την ντύσουν για το κλιπ κάου μπόι Don’t tell me. Αμέσως κατάλαβαν ότι η σόου μπίζνες μπορούσε να τους φέρει διασημότητα. Ορμησαν στην ευκαιρία και δεν έχασαν καμία εμφάνιση στο κόκκινο χαλί, ντύνοντας ταυτόχρονα πολλές pop icons: την Κριστίνα Αγκιλέρα, τον Ρίκι Μάρτιν, τον Λένι Κράβιτς και την Ριάννα.

Ποιοι είναι οι δίδυμοι Καναδοί που έφτιαξαν την αυτοκρατορία Dsquared² [εικόνες] | iefimerida.gr 5


Ο τζίρος της επιχείρησης των Κάτεν ήταν 190 εκατομμύρια ευρώ το 2013. Δεν φτάνουν τα ποσά της Prada αλλά η ανεξαρτησία τους επιτρέπει να ζουν σαν τους εκατομμυριούχους που ντύνουν.

Ποιοι είναι οι δίδυμοι Καναδοί που έφτιαξαν την αυτοκρατορία Dsquared² [εικόνες] | iefimerida.gr 6


Δεν τους αρέσει να μιλούν για χρήματα, αφήνουν αυτό το θέμα στον βοηθό τους. «Οι δικές μας εμμονές είναι ο ήλιος, η ενέργεια, τα ταξίδια και η σαμπάνια», δηλώνουν. Είναι οπαδοί του γάμου των ομοφυλοφίλων, παρότι δεν προτίθενται να παντρευτούν όποιον να'ναι. Τάσσονται υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλοφίλους και θα ήθελαν να υιοθετήσουν -μαζί, φυσικά- ένα παιδί.

Ποιοι είναι οι δίδυμοι Καναδοί που έφτιαξαν την αυτοκρατορία Dsquared² [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ποιοι είναι οι δίδυμοι Καναδοί που έφτιαξαν την αυτοκρατορία Dsquared² [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κάτεν Δίδυμοι Dsquared²
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ