Βεντέτα στα Γλυκά Νερά -Ενταση στη δίκη της δολοφονίας του 20χρονου Γαλαζούλα - iefimerida.gr

Βεντέτα στα Γλυκά Νερά -Ενταση στη δίκη της δολοφονίας του 20χρονου Γαλαζούλα

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν και την Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονίας του 20χρονου φοιτητή Θεοδωρή Γαλαζούλα, τον Μάιο του 2016 στην Πεντέλη.

Ο 23χρονος νεαρός κατηγορείται ότι σκότωσε τον 19χρονο φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα το 2016. Έναν χρόνο αργότερα, ο πατέρας του φοιτητή, Παναγιώτης, φέρεται ότι σκότωσε τον πατέρα του κατηγορουμένου Μανούσο Ριζάκη, μέσα στο αυτοκίνητό του, στη λεωφόρο Μαραθώνος στον Γέρακα.

Η βεντέτα των δύο οικογενειών δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ.

Για να διεξαχθεί η δίκη, έπρεπε να φύγει από το εδώλιο ο 23χρονος κατηγορούμενος γιατί στο βήμα του μάρτυρα θα ανέβαινε ο κρατούμενος και δεμένος πισθάγκωνα, πατέρας του θύματος, ο οποίος κρατείται για την δολοφονία του πατέρα του δράστη. Την ίδια ώρα, ο 23χρονος νεαρός αρνήθηκε ότι είναι αυτός που σκότωσε τον φοιτητή.

Ο πατέρας του θύματος από την άλλη υποστήριξε καταθέτοντας ότι ο κατηγορούμενος έστησε ενέδρα στο παιδί του για να τον ληστέψει. Ερωτηθείς για το εάν ο γιος του ήταν χρήστης ναρκωτικών, ο μάρτυρας απάντησε θετικά.

«Το διαπίστωσα τον Φεβρουάριο, τότε που έφυγε από το σπίτι. Όταν είδα κάποια πράγματα στο δωμάτιο του, του είπα πρόσεχε τι κάνεις απομονώσου κι εκείνος μου απάντησε «εγώ για τους φίλους μου θα βγω από το μπαλκόνι». Τότε του είπα «αν είναι να βγαίνεις από το μπαλκόνι να δεις τους φίλους σου, να φύγεις από την πόρτα». Ένας από φίλους του ήταν κι αυτός. Γι’ αυτό το φίλο του θα έβγαινε από το μπαλκόνι» είπε ταραγμένος τονίζοντας «Ήξερα όλους τους φίλους με τους οποίους επικοινωνούσε. Έναν μόνο δεν ήξερα. Αυτόν και μαζί του είχε μιλήσει το τελευταίο τρίμηνο περισσότερες από 500 φορές όπως προκύπτει από το τηλέφωνο του».

Η οικογένεια του νεαρού φοιτητή τον αναζητούσε για μία εβδομάδα.. Οπως είπε, τον βρήκαν σε ένα χαντάκι, κάποιοι τον είχαν σύρει εκεί, με τις κηλίδες αίματος να φαίνονται στη μέση του δρόμου. «Περίμενε σαν ύπουλο φίδι την κατάλληλη στιγμή. Να του στήσει την παγίδα για να τον ληστέψει. Του είχε εμπιστοσύνη το παιδί μου. Ο κατηγορούμενος ήταν μεγαλύτερος, είχε αμάξι, απ’ ότι φαίνεται τον πήγαινε σε κάποια ραντεβού. Σε αυτό το τελευταίο ραντεβού μου είπαν οι φίλοι του ότι ήθελε να κάνει μια τελευταία δουλειά. Δεν έλεγε ποτέ στους φίλους του που πήγαινε και τι έκανε. Για να τους προφυλάσσει, όπως λένε οι ίδιοι...Κι αυτό το φίδι το ύπουλο, αυτός ο άνανδρος του έστησε την παγίδα και περίμενε την κατάλληλη στιγμή. Τον σκύλεψε το νεκρό. Αφού τον δολοφόνησε, αφού του έδωσε τη χαριστική βολή , τον σκύλεψε».

Η μητέρα του θύματος, φορώντας μία μπλούζα με τη φωτογραφία του Θοδωρή, είπε για τον κατηγορούμενο, τον οποίο χαρακτήρισε κτήνος: «Αφού είχε σκοτώσει το παιδί μου ο κατηγορούμενος ανέβασε στο Facebook "Φίλε που είσαι, έχουμε τρελαθεί ". Υπάρχει χειρότερη προσβολή από το να έρθει στην κηδεία του παιδιού μου, που μου τον έφεραν σε ένα άσπρο φέρετρο; Πανούργος ήταν, ήθελε να καλύψει τα ίχνη του. Είχε δείξει και το όπλο σε ένα φίλο του . Το είχε ετοιμάσει από πριν... Τον σκότωσε για να τον ληστέψει. Έπρεπε να σκοτώσει το δικό μου το παιδί; Δεν με νοιάζει αν είχε πάνω του 10 ευρώ ή 10 χιλιάδες ευρώ, ούτε πού τα είχε βρει τα χρήματα το παιδί μου. Τον σκότωσε. Σκότωσε εμένα, τον πατέρα του, τα αδέλφια του, τους φίλους του... Δεν είχε το δικαίωμα να αφαιρέσει τη ζωή του παιδιού μου,. Να τον χαίρονται… Ποτέ να μην βρεθείτε στη δική μου θέση να θάψουμε το παιδί μας.»

Η δίκη συνεχίζεται με τις καταθέσεις των φίλων του θύματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βεντέτα Γλυκά Νερά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ