Γάλλοι, Αγγλοι, Ιταλοί «ψηφίζουν» Κίμωλο -Και έχουν πολλούς λόγους [εικόνες] - iefimerida.gr

Γάλλοι, Αγγλοι, Ιταλοί «ψηφίζουν» Κίμωλο -Και έχουν πολλούς λόγους [εικόνες]

Μεσαιωνικά Κάστρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε βασικό πυλώνα στήριξης της τοπικής οικονομίας της Κιμώλου αναδεικνύεται ο τουρισμός.

Aν και η τουριστική περίοδος στο παρελθόν ήταν 40 μέρες, τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί σε 3 μήνες, κάνοντας πράξη τη στρατηγική της επιμήκυνσης, με πολύ σημαντικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Οπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Βεντούρης, η Κίμωλος εισέρχεται στον τουριστικό χάρτη και ήδη προσελκύει επισκέπτες από Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, γεγονός που έχει αντίκτυπο στην επιχειρηματική δράση των κατοίκων του νησιού.

Γάλλοι, Αγγλοι, Ιταλοί «ψηφίζουν» Κίμωλο -Και έχουν πολλούς λόγους [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον οι κάτοικοι έχουν κίνητρο να μην εγκαταλείψουν το νησί και σύμφωνα με τον δήμαρχο, παραμένουν στο νησί και επιχειρούν τουριστικά.

Γάλλοι, Αγγλοι, Ιταλοί «ψηφίζουν» Κίμωλο -Και έχουν πολλούς λόγους [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σε κάθε περίπτωση, στόχος του δήμου είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση της τουριστικής κίνησης που θα συνοδεύεται με διάρκεια της σεζόν από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Τροχοπέδη στην ανάπτυξη του νησιού, αποτελεί η κακή σύνδεση του με την υπόλοιπη Ελλάδα τον χειμώνα, όπως σημειώνει ο δήμαρχος.

Γάλλοι, Αγγλοι, Ιταλοί «ψηφίζουν» Κίμωλο -Και έχουν πολλούς λόγους [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η Κίμωλος διαθέτει 5.000 κλίνες και σύμφωνα με τον κ.Βεντούρη, αν οι υποψήφιοι επισκέπτες δεν προβούν σε κράτηση, αρκετό καιρό πριν την έλευση τους, δεν θα βρουν διαθέσιμο κρεβάτι την περίοδο υψηλής ζήτησης. Οπαδός της ήπιας ανάπτυξης, ο δήμαρχος επισημαίνει ότι υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για επενδύσεις στο νησί, αλλά οι κάτοικοι δεν είναι πρόθυμοι να διαθέσουν προς πώληση τις ιδιοκτησίες τους. Ωστόσο, σημειώνεται ότι οι υπάρχουσες υποδομές εκσυγχρονίζονται, με τον δήμαρχο να τονίζει ότι η ιδανική μορφή των νέων επενδύσεων, όποτε αυτές γίνουν, δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 50 δωμάτια εκάστη.

Γάλλοι, Αγγλοι, Ιταλοί «ψηφίζουν» Κίμωλο -Και έχουν πολλούς λόγους [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η Κίμωλος από τα αρχαία χρόνια ήταν «μονόπολις». Έτσι και σήμερα έχει ένα μόνο Χωριό (και όχι Χώρα, όπως επιμένουν κάποιοι να το ονομάζουν, επηρεασμένοι από άλλα νησιά).

Παρά το μικρό της μέγεθος, η Κίμωλος έχει πολλές ομορφιές:

Γάλλοι, Αγγλοι, Ιταλοί «ψηφίζουν» Κίμωλο -Και έχουν πολλούς λόγους [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Στο Χωριό μπορεί να επισκεφτεί κανείς το Μεσαιωνικό Κάστρο και τα Μουσεία (Αρχαιολογικό και Λαογραφικό), και τις μεταβυζαντινές εκκλησίες, πολλές από τις οποίες είναι προστατευόμενες από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Εξαιρετική είναι η θέα στη γύρω περιοχή και στα κοντινά νησιά από την πλατεία του Σχολείου και την αυλή του Παντοκράτορα στο Ξαπλοβούνι.

Γάλλοι, Αγγλοι, Ιταλοί «ψηφίζουν» Κίμωλο -Και έχουν πολλούς λόγους [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Όλο το Χωριό είναι όμορφο με χαρακτηριστικές κυκλαδίτικες πινελιές στα στενά φιδογυριστά δρομάκια.

Στο τουριστικό της χαρτοφυλάκιο, δυνατά της χαρτιά είναι οι ιαματικές πηγές, αλλά και τα πολλά μονοπάτια που απευθύνονται στους φυσιολάτρες επισκέπτες της.

Γάλλοι, Αγγλοι, Ιταλοί «ψηφίζουν» Κίμωλο -Και έχουν πολλούς λόγους [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Γάλλοι, Αγγλοι, Ιταλοί «ψηφίζουν» Κίμωλο -Και έχουν πολλούς λόγους [εικόνες] | iefimerida.gr 7


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ