Evening Standard: Γιατί η Σκιάθος είναι ο ιδανικός προορισμός για περιπέτεια - iefimerida.gr

Evening Standard: Γιατί η Σκιάθος είναι ο ιδανικός προορισμός για περιπέτεια

Η παλιά πόλη της Σκιάθου. Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις ομορφιές της Σκιάθου εκθειάζει σε άρθρο της η βρετανική «Evening Standard» τονίζοντας πως είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν την περιπέτεια.

Με τίτλο «Γιατί η Σκιάθος είναι ένας μοναδικός προορισμός για περιπετειώδεις τύπους» η εφημερίδα περιγράφει τι πρέπει να κάνετε στο ελληνικό νησί για ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο περιπέτεια.

Evening Standard: Γιατί η Σκιάθος είναι ο ιδανικός προορισμός για περιπέτεια  | iefimerida.gr 0

Πάτε στην παραλία Λαλάρια με πλοίο
Θα χρειαστείτε πλοίο από την πόλη της Σκιάθου για να φτάσετε στην απομονωμένη παραλία Λαλάρια, προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα – αλλά οι ντόπιοι και ένας μικρός αριθμός ψαγμένων ταξιδιωτών γνωρίζουν ότι αξίζει τον κόπο να ξεφύγουν από τα πλήθη. Οι πελώριοι βράχοι και οι απομονωμένες θαλάσσιες σπηλιές δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό, στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού και τα γαλαζοπράσινα νερά και τα λευκά βότσαλα την καθιστούν ένα πολύ φωτογενές σημείο για εκπληκτικές selfies.

Evening Standard: Γιατί η Σκιάθος είναι ο ιδανικός προορισμός για περιπέτεια  | iefimerida.gr 1

Εξερευνήστε την ύπαιθρο με άλογο
Κάποιοι από τους μικρούς δρόμους και τα μονοπάτια της Σκιάθου είναι καλύτερο να τα διασχίσετε με άλογο και το Κέντρο Ιππασίας του νησιού θα σας προμηθεύσει με ένα είτε για να κάνετε μόνοι σας βόλτα είτε για οδηγό για μια εξερευνητική εκδρομή. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να διασχίσετε το δάσος Μανδράκι, απορροφώντας εικόνες από την ακτή του νησιού κατά μήκος του δρόμου.

Επισκεφθείτε την παραλία Καναπίτσα
Μόλις 7 χιλιόμετρα με το λεωφορείο από την πόλη της Σκιάθου, αυτή η δημοφιλής παραλία με γαλάζια σημαία στον Κολιό είναι μία από τις καλύτερες αμμουδερές παραλίες αναφορικά με τα μπαρ και τα εστιατόρια. Ξεκινήστε με μια βουτιά, στη συνέχεια δειπνήστε με καλαμάρια και αν θέλετε, νοικιάστε ένα θαλάσσιο ποδήλατο για να εξερευνήσετε τους απομονωμένους όρμους που αγκαλιάζουν την ακτή.

Evening Standard: Γιατί η Σκιάθος είναι ο ιδανικός προορισμός για περιπέτεια  | iefimerida.gr 2

Περπατήστε
Οι δραστήριοι ταξιδιώτες ξέρουν πολύ καλά πως η Σκιάθος φημίζεται για την εξαιρετική πεζοπορία, με παραμυθένια δάση και καταπράσινους ποταμούς που όλα έχουν πρόσβαση από μονοπάτια. Οι καλά επισημασμένες διαδρομές σας μεταφέρουν σε μέρη του νησιού που είναι προσβάσιμα μόνο με τα πόδια και πολλά από αυτά θα σας οδηγήσουν σε εικονικά αξιοθέατα όπως η Μονή Ευαγγελιστρίας.

Evening Standard: Γιατί η Σκιάθος είναι ο ιδανικός προορισμός για περιπέτεια  | iefimerida.gr 3

Περιηγηθείτε στην ατμοσφαιρική Μονή Ευαγγελιστρίας
Η ύπαιθρος της Σκιάθου είναι γεμάτη με εκκλησίες και μοναστήρια, αλλά η Μονή Ευαγγελιστρίας καλύπτει όλο το πακέτο. Φωλιασμένη ανάμεσα σε αρχαίους αμπελώνες και ελαιώνες, περίπου 4 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Σκιάθου, το μοναστήρι χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκε ως κρησφύγετο για τους πρόσφυγες κατά τη διάρκεια της Επανάστασης. Ήταν εδώ που το 1807 η επίσημη ελληνική σημαία κυμάτισε για πρώτη φορά.

Evening Standard: Γιατί η Σκιάθος είναι ο ιδανικός προορισμός για περιπέτεια  | iefimerida.gr 4

Δειπνήστε σε μια παραδοσιακή ταβέρνα στην παλιά πόλη
Επιστρέψτε στην πόλη για να χαθείτε χαλαρά στο λαβύρινθο των στενών σοκακιών της αρχαίας πόλης, πριν πάτε σε μια αυθεντική ταβέρνα για να δοκιμάσετε τοπικά φαγητά όπως αρνίσια παϊδάκια και γουρουνοπούλα. Η ταβέρνα Αλέξανδρος είναι ένα αγαπημένο μέρος των ντόπιων: προσπαθήστε να καθίσετε έξω κάτω από τη σκιά της μουριάς και μην εκπλαγείτε αν ακούσετε καντάδες από ντόπιους μουσικούς. Το να δειπνήσετε με ψητό αρνί και τεράστια πιάτα χωριάτικης σαλάτας, θα σας κάνει να ξεχάσετε το Λονδίνο.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ