Η επιβλητική θέα στην παραλία του Αγίου Παύλου -Ταξίδι στους αμμόλοφους του Ρεθύμνου [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Η επιβλητική θέα στην παραλία του Αγίου Παύλου -Ταξίδι στους αμμόλοφους του Ρεθύμνου [εικόνες & βίντεο]

Το μαγευτικό τοπίο στην παραλία του Αγίου Παύλου στο Ρέθυμνο / Φωτογραφία: shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 60- χιλιόμετρα έξω από το Ρέθυμνο, στη νότια πλευρά της Κρήτης, δεσπόζει η επιβλητική παραλία του Αγίου Παύλου.

Η εκπληκτική παραλία με τους τεράστιους αμμόλοφους και τα γαλαζοπράσινα νερά που μένει αξέχαστη σε όσους την επισκέπτονται -ενδεικτικές είναι εξάλλου και οι κριτικές στο triopadvisor-.

Για να φτάσει κάποιος εκεί θα ακολουθήσει τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο μέσω του χωριού Σαχτούρια, στην περιφέρεια του οποίου ανήκει η περιοχή. Είναι ένας κλειστός απάνεμος κόλπος με βραχώδη βυθό, ο οποίος ενδείκνυται για ήρεμες οικογενειακές διακοπές. Δίπλα υπάρχουν λίγες επιλογές για διαμονή και ταβέρνες, ενώ παρέχονται οι βασικές υπηρεσίες (ομπρέλες, ποδήλατα θαλάσσης κλπ). Πάνω από την παραλία υπάρχει ο ναός του Αγίου Παύλου, ενώ στα ανοιχτά της θάλασσας φαίνονται τα δύο νησάκια των Παξιμαδιών.

Ωστόσο αν και η παραλία μπροστά στον οικισμό είναι αρκετά όμορφη, πολλοί από τους επισκέπτες χρησιμοποιούν τον Άγιο Παύλο ως βάση εξόρμησης για να ανακαλύψουν τη διπλανή ειδυλλιακή παραλία των Αλατσόγκρεμνων με τους αμμόλοφους.

Εκεί μπορεί να φτάσει κανείς από ένα μονοπάτι με σκαλιά που ανηφορίζει από την παραλία του Αγίου Παύλου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κάποιων ερευνητών, στην παραλία αυτή κατέφυγε ο Άγιος Παύλος κατά το ταξίδι του για τη Ρώμη, κι όχι στη Σελούδα των Σφακίων.

Βίντεο: Sarantos Nikos
Φωτογραφίες: zarpanews.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άγιος Παύλος drone Ρέθυμνο παραλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ