Στο σπίτι του Ρίτσου στη Μονεμβασιά ο Κουτσούμπας [εικόνες] - iefimerida.gr

Στο σπίτι του Ρίτσου στη Μονεμβασιά ο Κουτσούμπας [εικόνες]

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Λακωνία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Λακωνία, σήμερα, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέφθηκε τη Μονεμβασιά και ξεναγήθηκε στο σπίτι του Γιάννη Ρίτσου.

«Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή, ιδιαίτερη τιμή, επίσης, να βρίσκομαι σ' αυτό το χώρο της Μονεμβάσιας, στο χώρο όπου βρίσκεται το σπίτι του μεγάλου μας ποιητή, του κομμουνιστή Γιάννη Ρίτσου. Και αυτό έχει μια σημασία, περισσότερο σήμερα, ο συμβολισμός της παρουσίας μας εδώ, γιατί το ΚΚΕ γιορτάζει τα 100 χρόνια του, το Κόμμα που υπηρέτησε ο Ρίτσος σε όλη του τη ζωή και μέσα από την ποίησή του τραγούδησε τους καημούς του Έλληνα εργάτη, του Έλληνα αγρότη, τη Ρωμιοσύνη» δήλωσε μετά την επίσκεψή του ο κ. Κουτσούμπας.

«Ο Ρίτσος υπηρέτησε το ΚΚΕ σε όλη του τη ζωή και μέσα από την ποίησή του τραγούδησε τους καημούς του Έλληνα εργάτη»

«Μέσα από τους στίχους του, γιατί έτσι είναι, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ισχύει το "μικρός λαός και πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια, για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι"» προσέθεσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, καταλήγοντας «έτσι, λοιπόν, αποτίουμε φόρο τιμής και βεβαίως ο αγώνας -για τον οποίο έδωσε τα καλύτερά του χρόνια ο Γ. Ρίτσος και άλλοι κομμουνιστές διανοούμενοι, πνευματικοί άνθρωποι του τόπου μας, αλλά και απλοί εργαζόμενοι- συνεχίζεται, γιατί τα προβλήματα είναι μπροστά μας, δεν έχουν επιλυθεί και δεν έχουν γίνει πράξη τα οράματα, για τα οποία θυσιάστηκαν οι ήρωες πρόγονοί μας, οι πατεράδες και οι παππούδες μας».

Στην προτομή που βρίσκεται έξω από το σπίτι του Ρίτσου, ο κ. Κουτσούμπας άφησε ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα
Η επίσκεψη του κ. Κουτσούμπα στη Μονεμβασιά έγινε στο πλαίσιο περιοδείας του στη Λακωνία
Ο Δήμήτρης Κουτσούμπας περιηγήθηκε στα σοκάκια της Μονεμβασιάς

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ