ΝΟΔΕ Λέσβου: Ηθικός αυτουργός των «ακραίων φαινόμενων» στο νησί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - iefimerida.gr

ΝΟΔΕ Λέσβου: Ηθικός αυτουργός των «ακραίων φαινόμενων» στο νησί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Νεα Δημοκρατία/ Φωτογραφία intime news
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «δείχνει» ως ηθικό αυτουργό για τους βανδαλισμούς και τα ακραία που συμβαίνουν στη Λέσβο η ΝΟΔΕ της ΝΔ στο νησί.

Με σημερινή ανακοίνωση της, η ΝΟΔΕ της ΝΔ παρενέβη στα συμβαίνοντα τον τελευταίο καιρό στη Λέσβο, τονίζοντας πως «εδώ και καιρό, έχει προειδοποιήσει ότι η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, στο μεταναστευτικό- προσφυγικό, θα γεννούσε την εκδήλωση ακραίων φαινόμενων».

Στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας σημειώνεται πως:

«Δυστυχώς επαληθευόμαστε ημέρα με την ημέρα. Πριν μερικά χρόνια, στο νησί μας, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι:

Θα υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν το γκρέμισμα ενός Χριστιανικού συμβόλου, όπως είναι ο Σταυρός, γιατί λέει τρομάζει τους παράνομους μετανάστες! Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα γινόταν ένας πόλεμος, ύβρεων και παραπληροφόρησης, γύρω από τη παράνομη μετανάστευση. Φερέφωνα της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., θα χαρακτήριζαν αυθαίρετα «φασίστα» κάθε πολίτη που αντιδρά και θα χρησιμοποιούσαν ακόμα και τη δικαιοσύνη, για να σταματήσουν κάθε φωνή που αντιστέκεται στην κατάσταση που επικρατεί!

Θα γινόταν βανδαλισμοί σε προτομές, μέσα στο κέντρο της Μυτιλήνης! Ο Μυτιληνιός δεν θα μπορούσε να είναι ασφαλής μέσα στη πόλη του ή στο χωριό του! Η θέση της Νέα Δημοκρατία είναι καθαρή και καταδικάζει κάθε ακραίο φαινόμενο από όπου και αν προέρχεται.

Πιστεύουμε όμως ότι ηθικός αυτουργός, για όλα αυτά, είναι η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. καθώς και οι συνεργάτες τους στη Λέσβο. Μάλιστα, στη προσπάθεια τους να κρατηθούν στην εξουσία δεν διστάζουν να διχάσουν τον Λεσβιακό λαό, να χαρακτηρίζουν φασίστα κάθε πολίτη που είναι αντίθετος στη πολιτική τους και να κατασκευάζουν ειδήσεις και καταστάσεις.

Ευτυχώς ο λαός του νησιού τους κατάλαβε και οι εκλογές πλησιάζουν! Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη αξιόπιστη δημοκρατική παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί την επιστροφή της ομαλότητας στο νησί της Λέσβου».

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΟΔΕ Λέσβου επιβεβαιώνει την ακροδεξιά στροφή της

Σημεία της ανακοίνωσης που υπογράφει ο πρόεδρος της τοπικής ΝΟΔΕ, προκάλεσαν αντιδράσεις από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Παύλου Βογιατζή, ιστορικού στελέχους της ΝΔ και πρώην δημάρχου, νομάρχη και βουλευτή στο νησί.

Άμεσα αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε ανακοίνωση του αναφέρει:

«Με τη σημερινή ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Λέσβου επιβεβαιώνει την ακροδεξιά στροφή της, αντιστρέφει την πραγματικότητα και ταυτίζεται απόλυτα με τις ακραίες ομάδες που το τελευταίο διάστημα έκαναν την εμφάνισή τους στο νησί μας προσφέροντάς τους ανοιχτά πολιτική κάλυψη

Η ΝΟΔΕ ισχυρίζεται ότι «υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν το γκρέμισμα ενός Χριστιανικού συμβόλου, όπως είναι ο Σταυρός, γιατί λέει τρομάζει τους παράνομους μετανάστες!» και κάνει ότι δεν γνωρίζει ότι η σχετική ανακοίνωση της Συνύπαρξης αναφέρονταν στον Σταυρό που, πρόσφατα, μέσα σε μια νύχτα «άγνωστοι» έστησαν στου Απελή, περιοχή όπου Έλληνες αλλά και πρόσφυγες και μετανάστες κάνουν το μπάνιο τους μαζί.

Η ΝΟΔΕ, επίσης, κάνει ότι δεν άκουσε, για τις απειλές και τις βρισιές που για μέρες τώρα δέχονται τα στελέχη της Συνύπαρξης, εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

Η ΝΟΔΕ ισχυρίζεται ότι: «στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται ένας πόλεμος, ύβρεων και παραπληροφόρησης, γύρω από τη παράνομη μετανάστευση» και κάνει ότι δεν διαβάζει τα ψέματα που όλο το προηγούμενο διάστημα, μέλη και στελέχη της έσπερναν στην περιοχή της Γέρας.

Η ΝΟΔΕ ισχυρίζεται ότι: «φερέφωνα της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., χαρακτηρίζουν αυθαίρετα «φασίστα» κάθε πολίτη που αντιδρά και χρησιμοποιούν ακόμα και τη δικαιοσύνη, για να σταματήσουν κάθε φωνή που αντιστέκεται στην κατάσταση που επικρατεί!» κάνοντας ότι δεν γνωρίζει ότι οι συγκεκριμένες μηνύσεις έγιναν από δημοσιογράφους που δέχτηκαν οργανωμένες, χυδαίες και σεξιστικές επιθέσεις από ακραίους κύκλους, είτε γιατί έγραψαν ένα χρονογράφημα που δεν τους ήταν αρεστό είτε μετέδωσαν μια είδηση για υπόθεσε ρατσιστικής επίθεσης.

Κάνει ότι δεν γνωρίζει, ότι για τις συγκεκριμένες υποθέσεις, έχει ξεσηκωθεί κύμα υποστήριξης και αλληλεγγύης στους δύο δημοσιογράφους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Η ΝΟΔΕ μιλάει για τους «βανδαλισμούς σε προτομές, μέσα στο κέντρο της Μυτιλήνης!» όταν γνωρίζει πολύ καλά ποιους δείχνει ως δράστες, ο δημοκρατικός λαός της Λέσβου.

Η ΝΟΔΕ δεν λέει τίποτα, στην ανακοίνωσή της, για την καταστροφή του μνημείου των προσφύγων στη Θερμή και την ανάληψη ευθύνης, για αυτή τη δράση, από την νεοφασιστική οργάνωση «Κρυπτεία»

Η ακροδεξιά στροφή της ΝΟΔΕ όπως και συνολικά της Ν.Δ. είναι γεγονός.

Επαναλαμβάνουμε για ακόμα μια φορά, ότι η συγκρότηση ενός δημοκρατικού μετώπου απέναντι στην επικίνδυνη ακροδεξιά κατρακύλα της ΝΟΔΕ και των κύκλων που καλύπτει πολιτικά είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία!».

Ανάρτηση του Π. Βογιατζή

Στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας αντέδρασε και ο Παύλος Βογιατζής, ο οποίος σε ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Διαβάζοντας την ανακοίνωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Λέσβου, έχω μείνει με το στόμα ανοικτό: 1ον για την επίθεση στη δικαιοσύνη, 2ον για την επίθεση στους δημοσιογράφους και τρίτο και χειρότερο γιατί σπρώχνει κόσμο στη Χρυσή Αυγή. Σωστά μόνο λέει ότι φταίει η κυβέρνηση για το χάος στο μεταναστευτικό. Οι δημοσιογράφοι πρέπει ελεύθερα να λένε την άποψη τους ελεύθερα, άσχετα αν δεν συμφωνούμε. Η Νέα Δημοκρατία σίγουρα δεν έχει σχέση με την ΧΑ, ελπίζω ούτε στη Μυτιλήνη. Αυτά για τα τοπικά μας. Επίσης δεν λέει στην ανακοίνωση τίποτα για τις άθλιες μεθόδους που χρησιμοποιούνται εναντίον των δημοσιογράφων εκτός και αν συμφωνεί ο κύριος πρόεδρος. Αν κάποιος έχει θιχτεί από γραφόμενά κάνει μήνυση ή και αγωγή.».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΟΔΕ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ