Φεστιβάλ Δράμας: Στην ταινία «Αβανος» ο Χρυσός Διόνυσος [βίντεο] - iefimerida.gr

Φεστιβάλ Δράμας: Στην ταινία «Αβανος» ο Χρυσός Διόνυσος [βίντεο]

Φεστιβάλ Δράμας: Στην ταινία «Αβανος» του Παναγιώτη Χαραμή ο Χρυσός Διόνυσος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ταινία «Αβανος» του Παναγιώτη Χαραμή απονεμήθηκε ο Χρυσός Διόνυσος του 41ού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στην τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο.

Η κριτική επιτροπή του Εθνικού Διαγωνιστικού τμήματος (αποτελούμενη από τους Βασίλη Καρδάση, Βαγγέλη Λυμπερόπουλο, Έλενα Μαυρίδου, Αρη Σταύρου και Γιώργο Τελτζίδη) τίμησε την ταινία «Αβανος» με το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης για «την πιστή αποτύπωση του αδιεξόδου των ηρώων της σε ένα περίκλειστο μη-αστικό περιβάλλον, με άρτια πολυεπίπεδη κινηματογράφηση». Το βραβείο συνοδεύεται από δύο χρηματικά έπαθλα της Φίνος Φιλμ (4.000 ευρώ) και της ΕΡΤ (3.000 ευρώ).

Τον Αργυρό Διόνυσο κέρδισε η ταινία «Έκτορας Μαλό-Η τελευταία μέρα της χρονιάς» της Ζακλίν Λέντζου για «την ιδιαίτερη κινηματογραφική της αφήγηση», ενώ με ειδικό βραβείο τιμήθηκε η ταινία του Βασίλη Κεκάτου «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν» για «την ανατρεπτική της ιδέα και τη σαρκαστική διάθεση έναντι στο θάνατο».

Το τρέιλερ της ταινίας «Αβανος»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ