Χάος τη νύχτα στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου -Εκλεισε και στα δύο ρεύματα [εικόνες] - iefimerida.gr

Χάος τη νύχτα στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου -Εκλεισε και στα δύο ρεύματα [εικόνες]

Απίστευτη ταλαιπωρία των οδηγών -Φωτογραφία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χάος προκλήθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, όταν διακόπηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, λόγω της κακοκαιρίας. Η μετακίνηση από Αθήνα προς Κόρινθο ήταν αδύνατη, ενώ μεγάλα προβλήματα υπήρχαν και στο ύψος του Ξυλόκαστρου.

Τα ξημερώματα της Κυριακής αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου. Παραμένει όμως κλειστή η παλαιά εθνική οδός, από το 38ο χλμ. έως το 57ο χλμ. και στα δύο ρεύματα.

Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στη λ. Ποσειδώνος και την οδό Πειραιώς, αλλά υπάρχουν προβλήματα στους δρόμους γύρω από το ΚΠΙΣΝ.

Κλειστά και τα δύο ρεύματα της Αθηνών-Κορίνθου από τα διόδια Ελευσίνας -Φωτογραφίες: Intimenews/ΜΑΚΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
Κυκλοφοριακό κομφούζιο στα διόδια της Κορίνθου -Φωτογραφίες: Intimenews/ΜΑΚΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
Εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβισμένοι στα διόδια -Φωτογραφίες: Intimenews/ΜΑΚΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

Νωρίτερα, είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Πατρών- Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των οδηγών που ταξιδεύουν μέσω της Ολυμπίας οδού.

Η διακοπή οφείλονταν σε μεγάλες ποσότητες λάσπης στον δρόμο στο 107χλμ. λίγο μετά τον κόμβο του Ξυλοκάστρου.

Η λάσπη έχει γεμίσει το οδόστρωμα και στην Παλαιά Εθνική οδό με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί και εκεί η κυκλοφορία , να μην υπάρχει δυνατότητα παράκαμψης και τα αυτοκίνητα να έχουν ακινητοποιηθεί.

Πλημμύρες στο Ξυλόκαστρο

Εξάλλου, πλημμύρες έχουν προκληθεί στην πόλη του Ξυλοκάστρου, αλλά και σε άλλες περιοχές του δήμου, εξ αιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος, «έχουμε σοβαρά προβλήματα και έχουμε δεχθεί, ως δήμος, περισσότερες από 100 κλήσεις από συμπολίτες μας, που μας ζητούν βοήθεια.» Επίσης ανέφερε ότι «έχουν πλημμυρίσει αρκετά σπίτια όχι μόνο στο Ξυλόκαστρο, αλλά και στις περιοχές Μελίσσι, Καμάρι, Λουτρό, Ρίζα και γενικά σε όλο το παραλιακό μέτωπο.»

Ακόμη, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «εξ αιτίας των βροχοπτώσεων έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στους δρόμους και στις υποδομές.»

Στο μεταξύ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και αναμένεται η ενίσχυση των δυνάμεων.

Μεγάλα προβλήματα στην Κορινθία

Πολλά προβλήματα σε κοινότητες του δήμου Βέλου - Βόχας Κορινθίας έχουν δημιουργήσει οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών και οι υπερχειλίσεις ποταμών και χειμάρρων, ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος, Αννίβας Παπακυριάκος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «έχουν πλημμυρίσει σπίτια στις περιοχές Βραχάτι, Ευαγγελίστρια, Κοκκώνι, Νεράτζια, Πουλίτσα κ.α,» προσθέτοντας ότι «προσπαθούμε με μηχανήματα του δήμου και ιδιωτών να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα.»

Επίσης, είπε ότι «η πολιτική προστασία κάνει ότι μπορεί, αλλά έχει να αντιμετωπίσει και άλλα παρόμοια προβλήματα στην Κορινθία.»

Πηγές: tempo24, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ