Νάξος: Καταγγελίες για ρατσιστική συμπεριφορά Αυστριακών -«Ελληνες σκουλήκια, να φύγετε» - iefimerida.gr

Νάξος: Καταγγελίες για ρατσιστική συμπεριφορά Αυστριακών -«Ελληνες σκουλήκια, να φύγετε»

H χώρα της Νάξου / Φωτογραφία: INTIME NEWS - ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας Αυστριακός και ο πατέρας του φαίνεται να έχουν κάνει τη ζωή κόλαση σε κατοίκους του Ορκού Νάξου με την άκρως ρατσιστική και επιθετική συμπεριφορά τους.

Ο τριαντάχρονος παραθερίζει κάθε χρόνο με τους γονείς του για 4-5 μήνες στον Ορκό και έχει κάνει άνω κάτω το χωριό. Ο νεαρός φωνάζει στους γείτονές του: «Έλληνες σκουλήκια να φύγετε από τη Νάκο. Είναι δικιά μου. Εσείς οι Έλληνες δεν έχετε χρήματα... να φύγετε».

Η οικογένεια έχει επίσης δύο σκυλιά που είναι επιθετικά και τα αφήνουν ελεύθερα στην αυλή του σπιτιού τους.

Η παραβατική συμπεριφορά των Αυστριακών δεν περιορίζεται στα ρατσιστικά σχόλια. Βρίζουν και απειλούν τους κατοίκους συνεχώς και δεν τηρούν τους κανονισμούς για το πάρκινγκ. Υπάρχουν, ακόμη, ισχυρισμοί ότι ο 30χρονος πήγε να πατήσει μία γυναίκα με το αμάξι και ότι έχει όπλο μαζί του.

Η αστυνομία έχει κληθεί ουκ ολίγες φορές να κάνει συστάσεις στους Αυστριακούς, χωρίς αυτοί να συμμορφωθούν.

Κάτοικοι και παραθεριστές στον Ορκό αισθάνονται ότι παραβιάζεται η ηρεμία τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί. Εχουν ήδη προχωρήσει σε ομαδικό εξώδικο, τους όρους του οποίου όμως οι Αυστριακοί δεν σεβάστηκαν. Έχουν επίσης απευθυνθεί στην πρεσβεία της Αυστρίας στην Ελλάδα, καθώς και στον Συνήγορο του Πολίτη, ενώ θα καταθέσουν και μήνυση.

Με πληροφορίες από naxostimes.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ