Εγκρίθηκαν έργα αποκατάστασης από κατολισθήσεις σε Υδρα και Κύθηρα - iefimerida.gr

Εγκρίθηκαν έργα αποκατάστασης από κατολισθήσεις σε Υδρα και Κύθηρα

Κατολισθήσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μελέτες και έργα για την αποκατάσταση και πρόληψη προβλημάτων διάβρωσης του εδάφους σε περιοχές νησιών της Αττικής, με δύσκολο ανάγλυφο και ακτογραμμές, ενέκρινε το Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Aυτό, κατόπιν εισήγησης του αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου.

Πρόκειται για τη μελέτη αντιμετώπισης των κατολισθήσεων στην Ύδρα, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, και το συμπληρωματικό έργο με κατασκευές ανάπλασης, επίσης, στο οδικό δίκτυο του νομού Κυθήρων, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Ειδικά για την Ύδρα, σκοπός της μελέτης είναι να αποτιμηθεί η γεωλογική επικινδυνότητα στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού της Ύδρας και η αντιμετώπιση του κατολισθητικού κινδύνου στις περιοχές «Καλά πηγάδια» και «Λαγουδέρα», όπου έχουν εκδηλωθεί φαινόμενα κατάπτωσης βράχων.

Στα Κύθηρα, στόχος είναι η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου του οικισμού της Αγίας Πελαγίας -από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς στο νησί- με ανάπλαση επί της παραλιακής οδού στο κέντρο του οικισμού και κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης σε άλλο επικίνδυνο σημείο της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έργα κατολισθήσεις Υδρα Κύθηρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ