Ο «δικτατορικός» Χάρι και η ισχυρογνώμων Μέγκαν -Ο πραγματικός λόγος που μετακομίζουν από το σπίτι δίπλα στον Γουίλιαμ και την Κέιτ [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο «δικτατορικός» Χάρι και η ισχυρογνώμων Μέγκαν -Ο πραγματικός λόγος που μετακομίζουν από το σπίτι δίπλα στον Γουίλιαμ και την Κέιτ [εικόνες]

Χάρι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση. Δύο αδέρφια που απομακρύνονται ο ένας από τον άλλον από μια διαζευγμένη Αμερικανίδα... δύο συνυφάδες, η μία υπάκουη στα καθήκοντά της, η άλλη πιο επιδειξίας και μια εχθρότητα που βοηθά στο να απομακρυνθούν τα δύο δεμένα αδέρφια.

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος με την Αμερικανίδα σύζυγό του, Γουάλις Σίμπσον

Ακούγεται σαν να επαναλαμβάνεται η ιστορία. Όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του Γεώργιου του 4ου και του αδερφού του Εδουάρδου του 7ου – που παραιτήθηκε για την αγάπη της Αμερικανίδας συντρόφου του, της Γουάλις Σίμπσον, που μισούσε την συνυφάδα της, αργότερα βασίλισσα Ελισάβετ, την μητέρα της σημερινής βασίλισσας της Αγγλίας.

Το Σαββατοκύριακο, το παλάτι ανακοίνωσε πως ο πρίγκιπας Χάρι θα εγκαταλείψει το παλάτι του Κένσινγκτον – το μέρος όπου μένει ο αδερφός του, πρίγκιπας Γουίλιαμ – για να ξεκινήσει την παντρεμένη ζωή του στο Φρόγκμορ, όπου βρίσκεται θαμμένο το μαύρο πρόβατο της οικογένειάς του, ο προ-προ θείος του, Εδουάρδος, με την σύζυγό του.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που μίλησε με πολλές πηγές, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο γάμος του Χάρι με την Μέγκαν έχει επιταχύνει την απόφαση των δύο αδερφών να ακολουθήσουν ξεχωριστούς δρόμους όσον αφορά στο πού θα μένουν. Βέβαια, όταν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ γίνει πρίγκιπας της Ουαλίας – μια αξίωση που έχει τώρα ο πατέρας του – οι δρόμοι τους θα αλλάξουν και αναφορικά με τα καθήκοντά τους.

Το σπίτι όπου θα μείνουν ο Χάρι με την Μέγκαν

Φαίνεται όμως, πως η άφιξη της πρώην ηθοποιού έχει μάλλον «κλονίσει» λίγο τα πράγματα, τόσο από την άποψη που μία πηγή περιέγραψε ως «προσωπικότητα με άποψη» όσο και από την αποφασιστικότητα του Χάρι πως η νέα του σύζυγος θα πρέπει να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο («ότι θέλει η Μέγκαν, θα το έχει» είχε πει κάποτε ο Χάρι).

Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η νέα δούκισσα του Σάσεξ δεν έχει και μια ιδιαίτερα στενή σχέση με την συνυφάδα της. Αυτή και η Κέιτ είναι απλά πολύ διαφορετικοί άνθρωποι, αν και πηγές επιμένουν ότι δεν συνέβη κάποιο δραματικό περιστατικό.

Όπως και πολλοί άνθρωποι με μακρά καριέρα στην βασιλική υπηρεσία, ο 34χρονος Χάρι είναι ένας ώριμος πλέον άνδρας και τόσο ισχυρογνώμων όσο και η νέα του σύζυγος.

«Μάλλον δικτατορικός» είναι το πώς τον περιγράφει μια πηγή, που πραγματικά λατρεύει τον πρίγκιπα. Κι ενώ αγαπά τον αδερφό του και τα μικρά ανίψια του, ο Χάρι είναι εξίσου πρόθυμος να προχωρήσει στη ζωή του.

Υπήρξαν ή όχι εντάσεις ανάμεσα στα δύο αδέρφια και τις γυναίκες τους;

Όχι για να εντυπωσιάσει την σύζυγό του, αλλά επειδή θέλει να ξεφύγει από την γυάλα του χρυσόψαρου της βασιλικής ζωής για χάρη του γάμου του και του αγέννητου παιδιού του. Πρόκειται για μια κίνηση που ο 6ος στη σειρά διαδοχής του θρόνου, θεωρεί πως είναι η καλύτερη.

Κι όμως η απόφασή του να μετακομίσει στο απομονωμένο Φρόγκμορ και μάλιστα όχι στο κυρίως σπίτι, που μοιάζει με παλάτι, αλλά στο εξοχικό, και να είναι πιο κοντά στην αγαπημένη του γιαγιά, αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πολλάκις, πως το ζευγάρι θα μετακόμιζε στο διαμέρισμα 1, στο παλάτι του Κένσινγκτον, ακριβώς δίπλα στο διαμέρισμα των 22 δωματίων του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ.

Ο Χάρι έχει ωριμάσει και θέλει να μεγαλώσει την οικογένειά του μακριά από την «γυάλα» του παλατιού

Σε αντίθεση με τις εικασίες, ο ξάδερφος της βασίλισσας Ρίτσαρντ και η σύζυγός του Μπριζίτ, ήταν ευτυχείς που θα έφευγαν από το σπίτι τους για τον Χάρι και την σύζυγό του. Σύμφωνα με πηγές της Daily Mail, οι Γκλουτσέστερ, τα παιδιά των οποίων είναι μεγάλα και έχουν φύγει εδώ και καιρό από το σπίτι, είναι πρόθυμοι να μετακομίσουν στο πιο μικρό Stables Cottage, στα εδάφη του παλατιού.

Επομένως, γιατί ο Χάρι και η Μέγκαν δεν αρπάζουν την ευκαιρία να μετακομίσουν στο πολυτελές αυτό διαμέρισμα; Θα μπορούσε να ήταν εξαιτίας των εντάσεων μεταξύ των δύο αδερφών και των γυναικών τους;

Μια πηγή, δήλωσε στην Daily Mail πως μέχρι πολύ πρόσφατα υπήρχαν πολλές επιλογές στο τραπέζι για το ζευγάρι, συμπεριλαμβανομένης της μετακόμισης σε ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα μέσα στο παλάτι του Κένσινγκτον.

Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ έχουν έναν μικρό κήπο για να παίζουν τα παιδιά τους αλλά όχι αρκετά μεγάλο για να τρέχουν ανενόχλητα

Την απόφασή τους για την μετακόμιση στο Φρόγκμορ την πήραν μετά την πρόσφατη περιοδεία τους στην Αυστραλία και τον Νότιο Ειρηνικό. Ένας από τους λόγους ήταν το κόστος της ανακαίνισης του διαμερίσματος 1.

Μια ανακαίνιση στο ιστορικό βασιλικό παλάτι δεν είναι φθηνή – το διαμεισμα του Γουίλιαμ και της Κέιτ κόστισε στους φορολογούμενους πάνω από 4,5 εκατομμύρια λίρες.

Ο άλλος λόγος είναι πως ο Χάρι δεν θέλει να μεγαλώσει την οικογένειά του στο προσκήνιο όπως ο αδερφός του.

Η ζωή του Τζορτζ και της Σάρλοτ στο παλάτι του Κένσινγκτον είναι πάντα στο προσκήνιο

Κι ενώ πολλοί μπορεί να είναι ενθουσιασμένοι με την ιδέα να ζουν σε ένα παλάτι, μεγάλα τμήματά του είναι ανοιχτά για το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Και παρόλο που ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ έχουν έναν όμορφο κήπο στον οποίο μπορούν να παίξουν τα τρία τους παιδιά, οι χώροι όπου αυτά μπορούν να τρέξουν είναι πολύ περιορισμένοι.

Ο Τζορτζ και η Σάρλοτ φωτογραφίζονται συψνά από τους παπαράτσι την ώρα που πηγαίνουν στο σχολείο.

Οποιαδήποτε μετακίνηση στους γειτονικούς κήπους του Κένσινγκτον τραβά πάντα την προσοχή, είτε από μέλη του κοινού είτε από φωτογράφους. Αυτό σημαίνει ότι όποιος χρησιμοποιεί την περιοχή για παιχνίδι, είναι ορατός από τον κοντινό ιδιωτικό δρόμο, που συχνά χρησιμοποιείται από άτομα που κάνουν την βόλτα τους.

Ως δεύτερος στη σειρά για την διαδοχή του θρόνου, ο Γουίλιαμ δεν είχε άλλη επιλογή από το να μείνει στο παλάτι, καθώς πρέπει να έχει μια μόνιμη βάση στην πρωτεύουσα και το παλάτι του Κένσινγκτον είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή.

Το σπίτι όπου θα μείνουν ο Χάρι με την Μέγκαν βρίσκεται στους κήπους του πολυτελούς Frogmore House

Αλλά ο Χάρι μπορεί να είναι πιο ελεύθερος με τις επιλογές του.

«Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ έχουν έναν μκήπο στο πίσω μέρος του σπιτιού τους, ο οποίος είναι ωραίος, αλλά δεν υπάρχει πραγματικά άλλος χώρος για να παίζουν τα παιδιά» λέει πηγή του παλατιού. «Το Φρόγκμορ, το οποίο είναι μέσα στη ζώνη ασφαλείας του Γουίνσδορ (όπου το κύριο σπίτι είναι νοιχτό για το κοινό μόνογια μερικές ημέρες τον χρόνο) είναι απομονωμένο, ειρηνικό, ήρεμο και κυρίως ιδιωτικό. Κανείς δεν θα τους δει να έρχονται ή να πάνε».

Φυσικά, θα υπάρξει ένα εμπόδιο. Ο Χάρι και η Μέγκαν θα πρέπει να διανύουν την απόσταση των 25 μιλίων κάθε φορά που θα πρέπει να πάνε στο Λονδίνο για επίσημες υποχρεώσεις.

Αλλά πηγές λένε ότι αυτό είναι διαχειρίσιμο και πως ο Χάρι θα συνεχίσει την παρουσία του στα γραφεία του στο Λονδίνο. Ένας φίλος τους, είπε πως τα δύο αδέρφια δεν έχουν μαλώσει – ούτε οι σύζυγοί τους.

«Η ιδέα των δύο αδερφών που κάνουν τα πάντα μαζί, έχει αλλάξει. Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο έχουν μεγαλώσει. Παραμένουν εξαιρετικά κοντά ο ένας στον άλλον, πιο κοντά από τα περισσότερα αδέρφια, αλλά τώρα ο Χάρι παντρεύτηκε και είναι έτοιμος να γίνει πατέρας, γι’ αυτό είναι μια καλή στιγμή γι’ αυτόν να σχεδιάσει το μέλλον του. Δεν υπάρχουν διαφωνίες».

Ωστόσο, άλλοι παραδέχονται πως η νέα δούκισσα, δεν είναι και ιδιαίτερα αγαπητή από την Κέιτ.

Τις εργασίες ανακαίνισης της νέας τους κατοικίας, θα πληρώσουν οι Βρετανοί φορολογούμενοι

Πράγματι, μια άλλη πηγή, παρατηρεί πως «ο βασιλικός τρόπος ζωής και οι περιορισμοί είναι κάτι που δεν έχει συνηθίσει ακόμη η Μέγκαν».

Όπως αποκαλύπτει: «Είναι μια γυναίκα που έχει ζήσει μέχρι τώρα την ζωή της με τον δικό της τρόπο, είναι μια σχετικά πετυχημένη ηθοποιός, έχει τα δικά της ανθρωπιστικά ενδιαφέροντα και τον δικό της κύκλο φίλων. Είναι πολύ αυτάρκης. Η κατανόηση των τρόπων του παλατιού, της πολιτικής και του γεγονότος πως υπάρχουν κανόνες, είναι κάτι που θέλει λίγο χρόνο για να συνηθίσει η Μέγκαν. Έχει την δική της άποψη. Κι ενώ μπορεί να υπάρχουν κάποιες εντάσεις, η Κέιτ είναι ιδιαίτερα ήρεμη και δεν έχει συμβεί κάτι τόσο κακό ώστε να θέλουν να φύγουν ο Χάρι με την Μέγκαν».

«Η αλήθεια είναι ότι απλά δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο παλάτι του Κένσινγκτον και έβλεπαν το Γουίνσδορ ως πιθανότητα πριν ακόμη από τον γάμο τους».

Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει στο εξοχικό προκειμένου να μετατραπεί σε ένα διαμέρισμα 5 υπνοδωματίων για τον Χάρι, την Μέγκαν, τα δύο τους σκυλιά, και μελλοντικά το μωρό τους.

Το κόστος μετατροπής του από εγκαταλελειμμένα σπίτια των εργαζομένων στο κάστρο Γουίνσδορ που ήταν κάποτε, σε ένα ζεστό και άνετο οικογενειακό σπίτι με χώρο για να μένει η μητέρα της Μέγκαν, Ντόρια Ράγκλαντ (ένας άλλος παράγοντας στην απόφασή τους να μετακομίσουν), καθώς και μια νταντά και ένας αστυνομικός υπεύθυνος προστασίας, θα πληρώνονται από τους φορολογούμενους μέσω της κρατικής επιχορήγησης – τα χρήματα που δίνει η κυβέρνηση στη βασίλισσα για να διαχειριστεί τα έξοδα του παλατιού και να χρηματοδοτεί το έργο της.

Η διακόσμηση του σπιτιού, εκτός από τις απαραίτητες εργασίες, θα καλυφθούν από το ίδιο το ζευγάρι, αν και πολλοί αναρωτιούνται γιατί δεν πληρώνουν για ότο το κόστος των εργασιών οι ίδιοι.

Φωτογραφίες: AP, wikipedia, Splash News


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ