Κάρυστος: Δεν έχουν καθηγητές και οι μαθητές περνούν την ώρα τους στις καφετέριες - iefimerida.gr

Κάρυστος: Δεν έχουν καθηγητές και οι μαθητές περνούν την ώρα τους στις καφετέριες

Τεράστια κενά σε καθηγητές στο ΕΠΑΛ Καρύστου- φωτογραφία STAR Κεντρικής Ελλάδος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ορισμένοι από τους μαθητές ξυπνάνε από τα χαράματα για να είναι στις 8 το πρωί στο σχολείο τους και τελικά, μετά από δύο ώρες μάθημα, περνούν την ώρα τους στις καφετέριες, περιμένοντας να επιστρέψουν στις 5.00 το απόγευμα στα σπίτια τους.

Οι άλλοι, οι τυχεροί... γυρίζουν σπίτι τους γιατί είναι κοντά. Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζούν οι μαθητές του Κάβο Ντόρο που φοιτούν στο ΕΠΑΛ Καρύστου. Ενα σχολεία που μετά από δύο μήνες που έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά ακόμα δεν καλύπτει το 54% των διδακτικών ωρών, λόγω των κενών που υπάρχουν σε καθηγητές 9 ειδικοτήτων. Σε ανάλογη κατάσταση είναι και τα παιδιά που έρχονται από τα Στύρα και τα γειτονικά χωριά. Το ΕΠΑΛ έχει περίπου 110 μαθητές, εκ των οποίων οι είκοσι έρχονται από μακρινές αποστάσεις.

Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, όπως αναφέρει το STAR Κεντρικής Ελλάδος, για γονείς και παιδιά που ζουν στη Νότια Καρυστία και έτσι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη. Αν μάλιστα μέχρι την Παρασκευή δεν έρθουν οι νέοι καθηγητές, όπως έχει υποσχεθεί η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Στερεάς, τότε θα κατέβουν με λεωφορεία στη Χαλκίδα για να διαμαρτυρηθούν έξω από τα γραφεία των αρμοδίων.

Κάρυστος: Δεν έχουν καθηγητές και οι μαθητές περνούν την ώρα τους στις καφετέριες | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΑΛ Καρύστου ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ