«Lollo’s Atene»: Η καλύτερη πίτσα της Αντιπάρου έφτασε και στο Χαλάνδρι [εικόνες] - iefimerida.gr

«Lollo’s Atene»: Η καλύτερη πίτσα της Αντιπάρου έφτασε και στο Χαλάνδρι [εικόνες]

H πίτσα στο Lollo's Atene/ Φωτογραφία: Lollo's Atene
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όσοι έχετε πάει διακοπές στον αγαπημένο κυκλαδίτικο προορισμό, την Αντίπαρο, αποκλείεται να μην έχετε δοκιμάσει έστω και μια φορά την πίτσα του «Lollo’s».

Ηθικοί αυτουργοί αυτού του γαστρονομικού πειραματισμού είναι δύο Ιταλοί -Ρωμαίοι για την ακρίβεια- η Sabrina Ciarpelloni και ο Stefano Gentili, που εγκατέλειψαν τη μαμά πατρίδα, περιπλανήθηκαν στoν κόσμο και κατέληξαν στο μικρό ελληνικό νησί για να δημιουργήσουν τον δικό τους μύθο.

Στόχος τους ήταν και παραμένει να μας μυήσουν στην πολυμορφία της ιταλικής κουζίνας, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές από διάφορες περιοχές της χώρας.

Έτσι, για δέκα συναπτά έτη, φτιάχνουν μια παραδοσιακή ιταλική πίτσα, αυτοί που προσέφεραν οι αρχαίοι Ρωμαίοι στους θεούς. Η διαφορά της έγκειται στο ότι αυτή είναι πλατιά και ορθογώνια, από ζύμη εκλεκτού μίγματος ιταλικών αλευριών βιολογικού μαλακού σίτου, που στέκεται και ωριμάζει για τουλάχιστον 36 ώρες.

Ονομάζεται «pinsa» από το ρήμα «pinsere» που σημαίνει «πιέζω με δύναμη προς τα κάτω».

Διαβάστε λεπτομέρειες για το «Lollo’s Atene» και γνωρίστε τις γεύσεις του, στο bovary.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ LOLLO'S ATENE
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ