Ενα ζευγάρι φτιάχνει οικολογικά καθαριστικά σε μία φάρμα στο Κιλκίς [εικόνες] - iefimerida.gr

Ενα ζευγάρι φτιάχνει οικολογικά καθαριστικά σε μία φάρμα στο Κιλκίς [εικόνες]

Τα καθαριστικά egreeno μπορούμε να τα βρούμε μέσω διαδικτύου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα καθαριστικά egreeno δεν περιέχουν αμφιλεγόμενες βλαβερές ουσίες, δεν έχουν καμία επισήμανση επικινδυνότητας, είναι υποαλλεργικά και εργαστηριακά ελεγμένα. Είναι προϊόντα Vegan και οικολογικά, που σέβονται απόλυτα την φύση και περιέχουν πρωτοποριακά υψηλό ποσοστό συστατικών φυσικής προέλευσης.

Είναι δημιουργίες ενός ζευγαριού από το Κιλκίς, που έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, παρασκευάζοντας «πράσινα» καθαριστικά στην εξοχή, ενώ μέρος των εσόδων τους το διαθέτουν σε ελληνικό ορφανοτροφείο της Τανζανίας.

Πώς ξεκίνησαν όλα;
Ο Χρήστος Γκουλέτσας, είναι χημικός μηχανικός και επικεφαλής μιας ομάδας νέων επιστημόνων, με κατάρτιση και πάθος για έρευνα και καινοτομία.
Οπως αναφέρει ο ίδιος, «Όταν έγινα για πρώτη φορά πατέρας, άρχισαν να με απασχολούν θέματα που μέχρι τότε δεν με ενδιέφεραν, όπως η υγεία του παιδιού μου αλλά και η δική μου υγεία ως γονιός. Θέλαμε με την γυναίκα μου, ό,τι χρησιμοποιούμε εμείς και το παιδί μας να είναι 100% υγιεινό και ασφαλές. Από την αγάπη μας, λοιπόν, για την φύση και το παιδί μας, προέκυψαν τα προϊόντα egreeno, μια πρωτοποριακή σειρά αγνών φυσικών απορρυπαντικών με ιδιαίτερα πρόσθετα φυτικά συστατικά και ιδιότητες».

Tα καθαριστικά είναι Vegan, Cruelty-Free και έχουν πρόσθετα φυτικά συστατικά και αιθέρια έλαια, χαρακτηριστικά της ελληνικής γης με θαυματουργικές ιδιότητες

«Το 2010 ιδρύσαμε την εταιρία μας, η οποία βρίσκεται στην πανέμορφη εξοχή του νομού Κιλκίς, σε μια καταπράσινη πεδιάδα δίπλα στον Αξιό ποταμό. Η τοποθεσία που επιλέξαμε δεν ήταν τυχαία αφού αγαπάμε πολύ τη φύση και επιδιώξαμε αυτό να το περάσουμε και στα προϊόντα μας. Προτιμήσαμε να βρισκόμαστε μακριά από την πόλη, να χρησιμοποιούμε καθαρό νερό για τα καθαριστικά μας και να απασχολούμε ανθρώπινο δυναμικό από τα γύρω χωριά, δίνοντας ζωή στην τοπική κοινωνία της ακριτικής Αξιούπολης».

Περιέχουν εξαιρετικά υψηλό ποσοστό συστατικών φυσικής προέλευσης (μέσος όρος 93%), γεγονός που τα καθιστά αφενός φιλικά για την ανθρώπινη υγεία και αφετέρου γρήγορα βιοδιασπώμενα και πολύ οικολογικά

Μέρος των πωλήσεων πάει στο ελληνικό ορφανοτροφείο T.O.M. στην Τανζανία

Το ζευγάρι έμαθε τυχαία για το ελληνικό ορφανοτροφείο T.O.M. στην Τανζανία. «Πάντα μας συγκινούσαν και μας προκαλούσαν θλίψη, εικόνες από παιδάκια που πεινάνε και που ζουν σε άθλιες συνθήκες στην Αφρική αλλά δεν είχαμε βρει κάποιον αποτελεσματικό τρόπο να τα βοηθήσουμε και να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε, έστω και λίγο, την κατάσταση αυτή».

Ετσι γνώρισαν τον Αλέκο και τη Ναυσικά, δύο Έλληνες από την Κατερίνη, που έκαναν αυτό που οι πιο πολλοί από εμάς δεν θα τολμούσαν ποτέ. Άφησαν την άνεση της χώρας μας και πήγαν στην μακρινή Τανζανία για να φτιάξουν, από το μηδέν, με αμέτρητες δυσκολίες, ένα ορφανοτροφείο. «Όταν τους γνωρίσαμε και τους ακούσαμε να μιλάνε με τόσο ενθουσιασμό για το δύσκολο αλλά και καρποφόρο έργο που πραγματοποιούν στην Τανζανία, δεν μπορούσαμε να μείνουμε ανεπηρέαστοι μπροστά σε τόση ανιδιοτελή αγάπη. Σκεφτήκαμε με την γυναίκα μου ότι επιτέλους μπορούσαμε και εμείς να υποστηρίξουμε με κάποιον τρόπο τα παιδιά της Αφρικής και να γίνουμε συνεργοί σε κάτι θαυμάσιο που γίνεται τόσο μακριά από την δική μας καθημερινότητα» αναφέρει σε σημείωμά του στο σάιτ των προϊόντων τους.

Το 3% των καθαρών εσόδων από τις πωλήσεις της σειράς απορρυπαντικών egreeno, πάει στο Ελληνικό Ορφανοτροφείο στην Τανζανία Τ.Ο.Μ

Έτσι το 3% των καθαρών εσόδων από τις πωλήσεις της σειράς απορρυπαντικών egreeno, πάει στο Ελληνικό Ορφανοτροφείο στην Τανζανία “Τ.Ο.Μ”.

Τα προϊόντα της εταιρείας πωλούνται μέσω διαδικτύου

Κόστος αποστολής για όλη την Ελλάδα: 3,00€ για τα πακέτα των 2 τεμαχίων και 7,00€ για τα πακέτα των 6 τεμαχίων
Είναι από τα ελάχιστα στην ελληνική αγορά που δεν έχουν καμία επισήμανση, καμία προειδοποίηση και καμία ένδειξη για προφύλαξη, σύμφωνα με τις οδηγίες του Γεν. Χημείο του Κράτους και την ευρωπαϊκή νομοθεσία
Τα άοσμα egreeno δεν περιέχουν καμία αρωματική ουσία, και γι΄ αυτό είναι ιδανικά για μητέρες με μωρά, για άτομα με αλλεργίες & ατοπική δερματίτιδα, αλλά και για χώρους εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος

φωτογραφίες/πληροφορίες: egreeno.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ