Ναύπλιο: Αυτό το μικρό εκκλησάκι στην παραλία Καραθώνα είναι φτιαγμένο με... κρασί [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ναύπλιο: Αυτό το μικρό εκκλησάκι στην παραλία Καραθώνα είναι φτιαγμένο με... κρασί [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην παραλία Καραθώνα του Ναυπλίου, εκτός του ότι είναι πανέμορφο, γραφικό και χτισμένο σε ένα εξαιρετικό σημείο, καθώς βλέπει τη θάλασσα και βρίσκεται ανάμεσα στην άγρια ομορφιά των βράχων, διαθέτει κι ένα ακόμη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.

Το ξωκλήσι χτίστηκε την περίοδο της Α’ Ενετοκρατίας στην περιοχή του Ναυπλίου, από έναν καπετάνιο που μετέφερε κρασί από ένα νησί του Αιγαίου προς το Ναύπλιο, που ήταν τότε ένα μεγάλο λιμάνι και κέντρο εμπορίου προς την Ευρώπη και την Ανατολή.

Υπέροχη θέα από τα βράχια προς τη θάλασσα

Ο καπετάνιος με το πλοίο του, μπαίνοντας νύχτα στο λιμάνι, έπεσε σε σφοδρή κακοκαιρία, και τότε για να σωθεί έταξε να φτιάξει μια εκκλησία σε εκείνο το σημείο αφιερωμένη στον προστάτη των ναυτικών, Άγιο Νικόλαο.

Έτσι και έγινε, το καράβι σώθηκε και ο καπετάνιος πραγματοποίησε το τάμα του και έφτιαξε την εκκλησία, και μάλιστα με πολύ κόπο λόγω του δύσβατου της περιοχής. Για την κατασκευή του ναού, ο καπετάνιος χρησιμοποίησε αντί για νερό... κρασί!

Το μονοπάτι που μας οδηγεί στο ξωκλήσι

Από τότε το εκκλησάκι στέκει αγέρωχο μέσα στους αέρηδες, τα κύματα του χειμώνα, και κόντρα στα φυσικά φαινόμενα. Για να πάει κανείς εκεί περπατά λίγα χιλιόμετρα μέσα από ένα μονοπάτι και σαν όαση βλέπει το πανέμορφο αυτό ξωκλήσι.

Το μικρό εκκλησάκι είναι φτιαγμένο με... κρασί
Αγρια ομορφιά
Ναύπλιο: Αυτό το μικρό εκκλησάκι στην παραλία Καραθώνα είναι φτιαγμένο με... κρασί [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

Πηγή: argolikeseidhseis

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ