Στα «λευκά» Φθιώτιδα και Ευρυτανία -Κλειστοί δρόμοι, πού χρειάζονται αλυσίδες [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Στα «λευκά» Φθιώτιδα και Ευρυτανία -Κλειστοί δρόμοι, πού χρειάζονται αλυσίδες [εικόνες & βίντεο]

χιόνια στη Φθιώτιδα/Φωτογραφία: lamiareport.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η χιονόπτωση μέσα στην πόλη της Λαμίας και ήδη περιφερειακά αρχίζουν και δημιουργούνται τα πρώτα προβλήματα.

Με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας απαγορεύθηκε η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων προληπτικά από Λαμία προς Δομοκό, από Λαμία προς Καρπενήσι και από Λαμία προς Άμφισσα όπου εντοπίζεται και η μεγάλη ένταση της χιονόπτωσης.

Σε ό,τι αφορά τη Δυτική Φθιώτιδα και την Ευρυτανία η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη ο δρόμος από Λαμία προς Καρπενήσι παραμένει ανοιχτός ενώ είναι απαραίτητες και οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Το ίδιο και στην περιοχή του Μπράλου στο δρόμο Λαμίας Άμφισσας όπως και στο 51ο χιλιόμετρο.

χιονίζει στο κέντρο της Λαμίας

Σε ό,τι αφορά τον δρόμο Λαμίας-Δομοκού τα καιρικά φαινόμενα είναι έντονα ενώ μετά την έξοδο της Λαμίας γίνεται έλεγχος στα αυτοκίνητα για αντιολισθητικές αλυσίδες οι οποίες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων τις επόμενες ώρες θα είναι ανάγκες.

Σε ό,τι αφορά το εθνικό δίκτυο Αθηνών-Λαμίας τα έντονα καιρικά φαινόμενα εντοπίζονται από τα Καμένα Βούρλα μέχρι τις Ράχες σε ένα μήκος 80 km ωστόσο όμως τα εκχιονιστικά μηχανήματα κινούνται συνεχώς. Τα μικρά προβλήματα στο εθνικό δίκτυο εντοπίζονται κοντά στη Λαμία και ιδιαίτερα από την περιοχή του Μώλου στο 185 χλμ μέχρι το 205 χλμ λίγο πριν τη Λαμία.

Τέλος, στην περιοχή του Μαρτίνου δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η χιονόπτωση μέσα στην πόλη της Λαμίας



Στο μεταξύ η Αστυνομική Διεύθυνση της Φθιώτιδας αποφάσισε την πλήρη απαγόρευση της κίνησης των φορτηγών στο Εθνικό δίκτυο από την Τραγανά μέχρι τη Στυλίδα.

Η τροχαία ακινητοποιεί τα βαρέα οχήματα στα διόδια της Τραγάνας αλλά και στον κόμβο του Αγίου Κωνσταντίνου έτσι ώστε από τα Καμένα Βούρλα μέχρι και τις Ράχες να μην κινείται φορτηγό αυτοκίνητο.

Στα «λευκά» Φθιώτιδα και Ευρυτανία -Κλειστοί δρόμοι, πού χρειάζονται αλυσίδες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2



Στο αντίθετο ρεύμα για τα βαρέα οχήματα που κινούνται από Λάρισα προς Αθήνα η τροχαία απαγόρευσε την κυκλοφορία από το 242 km στο ύψος των Ραχών και μέχρι τα Καμμένα Βούρλα.

Έτσι στο τμήμα από Ράχες μέχρι Καμένα Βούρλα που παρατηρούνται έντονα καιρικά φαινόμενα με το χιόνι να βρίσκεται στο οδόστρωμα της εθνικής οδού δεν κυκλοφορούν βαρέα οχήματα καλά γίνεται συνεχής προσπάθεια από εκχιονιστικά οχήματα για να κρατήσουν το εθνικό δίκτυο ανοικτό.

Στα «λευκά» Φθιώτιδα και Ευρυτανία -Κλειστοί δρόμοι, πού χρειάζονται αλυσίδες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Όπως τουλάχιστον προκύπτει μέχρι στιγμής υπάρχουν περίπου 20 κρίσιμα χιλιόμετρα από τα διόδια της Αγίας Τριάδας μέχρι λίγο πριν τη Στυλίδα όπου τα καιρικά φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα και η χιονόπτωση συνεχίζεται με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση.

Η έντονη χιονόπτωση συνεχίζεται και στον υπόλοιπο νομό και στους δρόμους Λαμίας Δομοκού μετά την Λαμία η κυκλοφορία των ΙΧ μόνο με αλυσίδες ενώ το ίδιο ισχύει και στην περιοχή του Μπράλου από το 5μ χιλ του δρόμου Λαμίας Άμφισσας και από το 54χλμ του δρόμου Λαμίας Καρπενησίου.

Ο δρόμος από Λαμία προς Καρπενήσι παραμένει ανοιχτός ενώ είναι απαραίτητες και οι αντιολισθητικές αλυσίδες
Περίπου 20 κρίσιμα χιλιόμετρα από τα διόδια της Αγίας Τριάδας μέχρι λίγο πριν τη Στυλίδα όπου τα καιρικά φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα
Στα «λευκά» Φθιώτιδα και Ευρυτανία -Κλειστοί δρόμοι, πού χρειάζονται αλυσίδες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6
Στα «λευκά» Φθιώτιδα και Ευρυτανία -Κλειστοί δρόμοι, πού χρειάζονται αλυσίδες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7
Στα «λευκά» Φθιώτιδα και Ευρυτανία -Κλειστοί δρόμοι, πού χρειάζονται αλυσίδες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ