Η Κύπρος προτείνει την Ντόρα Μπακογιάννη για γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης - iefimerida.gr

Η Κύπρος προτείνει την Ντόρα Μπακογιάννη για γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Ντόρα Μπακογιάννη προτείνει η Δημοκρατία της Κύπρου για τη θέση του γενικού γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Είναι η πρώτη φορά που διαφορετική χώρα προτείνει υποψήφιο γενικό γραμματέα από άλλη χώρα. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που προσωπικότητα από την Ελλάδα θα διεκδικήσει τη θέση του γ.γ. ενός τόσο σημαντικού οργανισμού, το δεύτερο σε δύναμη και απήχηση μετά τον ΟΗΕ.

Η πρόταση αυτή της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί μια αναγνώριση της διαδρομής της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία θα έχει απέναντί της τέσσερις ακόμα υποψηφίους.

Να σημειωθεί ότι η Γενική Συνέλευση για την εκλογή νέου γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης θα γίνει την άνοιξη. Η εκλογή θα γίνει από 750 εκλέκτορες-βουλευτές, οι οποίοι θα εκπροσωπούν 47 κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις, η Ντόρα Μπακογιάννη φαίνεται να έχει σοβαρές πιθανότητες να εκλεγεί νέα γενική γραμματέας του οργανισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ