Σουηδός επιχειρεί να βάλει πινακίδα «ΧΡΙΣΤΟΣ» στο IX του και τρώει «πόρτα» από το υπουργείο Μεταφορών - iefimerida.gr

Σουηδός επιχειρεί να βάλει πινακίδα «ΧΡΙΣΤΟΣ» στο IX του και τρώει «πόρτα» από το υπουργείο Μεταφορών

Αλλο χριστιανικό... ΙΧ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα μεγαλοπρεπές «όχι» εισέπραξε ένας Χριστιανός Σουηδός όταν επιχείρησε να καταχωρίσει τη λέξη “CHRIST” («ΧΡΙΣΤΟΣ») στην πινακίδα του ΙΧ του.

Σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα Göteborg Direct, ο Σίζαρ Κισανγκάνι Μακόμπε που κατοικεί στη Φρολούντα του Γκέτεμποργκ, ενημερώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του σουηδικού υπουργείου Μεταφορών, ότι απαγορεύονται όλες οι πινακίδες χριστιανικού περιεχομένου.

«Ο συνδυασμός γραμμάτων που επιλέξατε για την πινακίδα μπορεί να εκληφθεί ως προσβλητική» αναγράφεται στην απόφαση της Αρχής, συγκεκριμένα.

Ο ίδιος, ωστόσο, δεν φαίνεται να συμφωνεί με την απόφαση.
«Ολες οι δυτικές χώρες λένε ότι είναι χριστιανικές. Στη Σουηδία υπάρχουν πολλές εκκλησίες και έχουμε ακόμη και σταυρό στο εθνικό μας σύμβολο. Οταν όμως θες να δείξεις ότι είσαι χριστιανός σου λένε “όχι” γιατί είναι προσβλητικό. Δεν το καταλαβαίνω αυτό» είπε στη σουηδική εφημερίδα ο Σίζαρ.

Ο Σίζαρ Κισανγκάνι Μακόμπε / Φωτογραφία: Facebook

Το «σκάνδαλο» πήρε τέτοιες διαστάσεις που ζητήθηκε τοποθέτηση από το υπουργείο Μεταφορών.

«Αρνούμαστε τη χρήση κάθε λέξης που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα, στις πινακίδες. Μεταξύ άλλων, λέμε “όχι” σε ό,τι σχετίζεται με τη θρησκεία, ανεξάρτητα από το ποια θρησκεία είναι. Αυτή είναι η πάγια θέση μας» υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Μίκαελ Αντερσον.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο Σίζαρ Κισανγκάνι Μακόμπε είχε επιχειρήσει να βάλει το “JESUS” στην πινακίδα του, για να λάβει και τότε την ίδια αρνητική απάντηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ