Οργή στα Χανιά για τον θάνατο του 21χρονου «ντελιβερά» -Σήμερα κηδεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Οργή στα Χανιά για τον θάνατο του 21χρονου «ντελιβερά» -Σήμερα κηδεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας [εικόνες]

Από πρόσφατη κινητοποίηση «ντελιβεράδων» στην Θεσσαλονίκη / Φωτογραφία: ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/InTime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γενικευμένη οργή, και θλίψη, έχει προκαλέσει στα Χανιά η είδηση του τραγικού θανάτου ενός -ακόμα- «ντελιβερά» στην περιοχή των Δικαστηρίων.

Νεκρός από το δυστύχημα -με τη σύγκρουση που είχε με συνάδελφό του- ο 21χρονος Κώστας, η κηδεία του οποίου πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Κατσιφαριανά.

Συνάδελφοι του από τα Χανιά, και από άλλους νομούς της Κρήτης, δίνουν για σήμερα το απόγευμα, στις 18:00, «ραντεβού» στην πλατεία Αγοράς, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ο 21χρονος Κώστας είναι ο δεύτερος νεκρός διανομέας στην περιοχή των Χανίων, σε διάστημα μόλις 17 ημερών, και ο 12ος νεκρός «ντελιβεράς» σε όλη την Ελλάδα, στο διάστημα 2018-2019.

«Δεν φταίει για τα ατυχήματα η κακιά ώρα. Ανεργία, υποαπασχόληση, μισθοί πείνας και εντατικοποίηση αντιμετωπίζονται με μαζικούς αγώνες! Το σύστημα της εκμετάλλευσης δολοφονεί» αναφέρει η Πρωτοβουλία Αντίστασης, στο κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δεύτερος θάνατος διανομέα οδήγησε τους συναδέλφους του να προβούν στην ίδρυση σωματείου, το οποίο θα συσταθεί, επίσημα, στο άμεσο διάστημα. Η πρώτη συζήτηση θα γίνει την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Χανίων σημειώνοντας ότι είχαν «κρούσει των κώδωνα του κινδύνου και στο παρελθόν για τους κινδύνους που διατρέχουν οι συνάδελφοι διανομείς (delivery) οι οποίοι εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες παίζοντας καθημερινά τη ζωή τους "κορώνα γράμματα" για τα φιλοδωρήματα που παίρνουν για μεροκάματα. Είναι καιρός επιτέλους να μαζευτούν για να συζητήσουν τα προβλήματα που τους αφορούν, πόσο μάλιστα για τις ζωές τους».

Την ίδια στιγμή, σπαρακτικά είναι τα μηνύματα στο Facebook του αδικοχαμένου Κώστα.

Πηγή: zarpanews


Συγγενείς και φίλοι δηλώνουν συγκλονισμένοι από το συμβάν, με αρκετούς εξ αυτών να ζητούν δικαίωση.

Σπαρακτικά τα μηνύματα στο προφίλ του νεκρού στο Facebook / Πηγή: zarpanews
Οργή στα Χανιά για τον θάνατο του 21χρονου «ντελιβερά» -Σήμερα κηδεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Οργή στα Χανιά για τον θάνατο του 21χρονου «ντελιβερά» -Σήμερα κηδεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ