Μολότοφ στο σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυς Σκούφα [βίντεο] - iefimerida.gr

Μολότοφ στο σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυς Σκούφα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα επεισόδια ξέσπασαν απόψε στην Κατερίνη, στη διάρκεια κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε, όπως και χθες, να προσεγγίσει το σπίτι της βουλευτού Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Ελισάβετ Σκούφα, αλλά συνάντησε, και πάλι, αστυνομικό φραγμό.

Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς, εναντίον των οποίων οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. απάντησαν με χρήση χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν, ενώ προχώρησαν σε δέκα προσαγωγές.

Μολότοφ στο σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυς Σκούφα [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Δείτε το βίντεο από το kapa-news.gr:

Δεύτερη ημέρα «πολιορκίας»

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την δεύτερη ημέρα «πολιορκίας» του σπιτιού της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη Βουλή είχε καταγγείλει ότι τραμπούκοι και ακραία στοιχεία προκαλούν επεισόδια έξω από τα σπίτια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυς Σκούφα και Χρήστου Καραγιαννίδη.

Ελεύθεροι οι 6 συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια

Μετά τα χθεσινά επεισόδια συνελήφθησαν έξι άτομα που συνεπλάκησαν με άνδρες των ΜΑΤ, στην προσπάθειά τους να διασπάσουν τον αστυνομικό φραγμό και να πλησιάσουν την βουλευτική οικία.

Ανάμεσά τους είναι δύο ανήλικοι (γεννηθέντες το 2001), που αφού παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε δικαστήριο Ανηλίκων (με ρητή δικάσιμο) αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι υπόλοιποι τέσσερις, 20 έως 34 ετών, οδηγήθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, από το οποίο πήραν αναβολή για να δικαστούν τη Δευτέρα και ακολούθως αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εις βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία από την Αστυνομία για σωματικές βλάβες, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση και παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Σκούφα: «Τίποτα δεν μας φοβίζει»

Η ίδια η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε χθες πως «τίποτα δεν μας φοβίζει, τίποτα δεν φοβίζει τη Δημοκρατία».

«Τριάντα ακροδεξιοί τραμπούκοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια έξω και από το δικό μου σπίτι και από τα σπίτια των άλλων δύο βουλευτών (Αστέριος Καστόρης και Χαρίλαος Τζαμακλής)», σημείωσε η κ. Σκούφα και πρόσθεσε: «Μαζεύτηκαν διότι υπήρχε προσκλητήριο με συγκεκριμένη αφίσα, η οποία καλούσε για κατάληψη στα σπίτια των βουλευτών» είπε στο ΑΠΕ.

Η κ. Σκούφα υπογράμμισε ότι «αυτό είναι ποινικά κολάσιμο, πρόκειται για παρενόχληση της οικιακής ειρήνης και θα προχωρήσουμε στα αμέσως επόμενα αναγκαία στάδια».

Σημείωσε, δε, ότι «το ευτυχές γεγονός είναι ότι από το σύνολο της κοινωνίας είναι (τα άτομα αυτά) καταδικαστέα. Τους γνωρίζουν όλοι για τις ακραίες απόψεις τους και είναι απομονωμένα από την κοινωνία άτομα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ