Μητσοτάκης από το Καρπενήσι: Ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν δημοσιογράφος, πολιτικός και αθεράπευτα Ευρυτάνας - iefimerida.gr

Μητσοτάκης από το Καρπενήσι: Ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν δημοσιογράφος, πολιτικός και αθεράπευτα Ευρυτάνας

Κυριάκος Μητσοτάκης /Φωτογραφία: evritanikanea.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ευρυτανία και ειδικότερα στο Καρπενήσι δεν θα γινόταν να μην έχει ιδιαίτερη αναφορά στον Παύλο Μπακογιάννη. Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε με θερμά λόγια για το έργο και την παρακαταθήκη του, τονίζοντας ότι «η Ευρυτανία του χρωστά πολλά».

«Θέλω να μιλήσω για τον Παύλο Μπακογιάννη, τον οποίο εγώ γνώρισα, από μικρό παιδί, ένας άνθρωπος πολύ ζεστός, ένας άνθρωπος παθιασμένος με τον τόπο του, ένας άνθρωπος ο οποίος πρώτος είδε τις μεγάλες προοπτικές της Ευρυτανίας και πρώτος εκπόνησε ένα αναπτυξιακό σχέδιο για αυτόν τον τόπο, το οποίο και σήμερα αν το διαβάσει κανείς θα διαπιστώσει πόσο επίκαιρο είναι, πόσο ώριμο ήταν για την εποχή του», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι.

Ειδική μνεία έκανε για τα κείμενα του Παύλου Μπακογιάννη ως δημοσιογράφου, υπογραμμίζοντας ότι αν κάποιος τα ξαναδιαβάσει θα διαπιστώσει πόσο επίκαιρα παραμένουν και σήμερα. «Για το πώς η δημοσιογραφία πρέπει να ελέγχει την εξουσία. Για το πώς η δημοσιογραφία δεν μπορεί να υπόκειται στα οικονομικά συμφέροντα. Ο Παύλος Μπακογιάννης παρέμεινε μέχρι τελευταίας στιγμής δημοσιογράφος, πολιτικός, αλλά πάνω απ’ όλα αθεράπευτα Ευρυτάνας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, και εξέφρασε την χαρά του που «ο γιός του επέστρεψε στον τόπο του, πρώτα ως δήμαρχος Καρπενησίου -βλέπω ένα άλλο Καρπενήσι από αυτό το οποίο θυμόμουνα- στη συνέχεια ως περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, με περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία στη διάθεσή του, πάντα όμως με αυτήν την προτίμηση την αναμενόμενη και λογική στην Ευρυτανία και ναι αύριο ως ο επόμενος δήμαρχος Αθήνας», αναφερόμενος στον Κώστα Μπακογιάννη.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση του δρόμου Λαμία–Καρπενήσι σε πρώτη φάση και μετά Καρπενήσι–Αγρίνιο. «Ο δρόμος αυτός θα γίνει. Δεν θέλω να υπάρχει απλά ένα τούνελ Παύλος Μπακογιάννης, θέλω να υπάρχει ένας δρόμος Παύλος Μπακογιάννης. Γιατί αυτόν τον δρόμο τον οραματίστηκε ο Παύλος και ξέρω πόσο σημαντικός είναι για να μπορέσει να βγει η Ευρυτανία επιτέλους από την απομόνωση», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ