Τραγωδία στην Κρήτη: Βρέθηκαν και οι 4 σοροί στο μοιραίο αυτοκίνητο - iefimerida.gr

Τραγωδία στην Κρήτη: Βρέθηκαν και οι 4 σοροί στο μοιραίο αυτοκίνητο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τραγικός επίλογος, όπως όλα δείχνουν, για την οικογένεια που αγνοούνταν από τη νύχτα του Σαββάτου. Το αυτοκίνητό τους βρέθηκε θαμμένο στη λάσπη στο ποτάμι. Και οι 4 βρίσκονταν μέσα στο αμάξι.

Τη θλιβερή είδηση μετέδωσε προ ολίγου η Πυροσβεστική Υπηρεσία:

Στην κοίτη του ποταμού Γεροπόταμος, στο νομό Ηρακλείου Κρήτης, #εντοπίστηκαν οι τέσσερις αγνοούμενοι μέσα στο αυτοκίνητο τους και γίνονται ενέργειες ανάσυρσης τους.

Το ΙΧ εντοπίστηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι σήμερα, στην κοίτη του ποταμού, σε 500 μέτρων με ένα χιλιόμετρο από το σημείο από το οποίο είχαν δώσει το τελευταίο τους στίγμα.

Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι όλων και οι τέσσερις επιβαίνοντες, μέλη της ίδιας οικογένειας, βρέθηκαν νεκροί στο μοιραίο αυτοκίνητο.

Πρόκειται για την 30χρονη Ρ.Τ., τον 29χρονο σύζυγό της Κ.Γ., την 21χρονη αδελφή της και την 58χρονη μητέρα των δύο κοριτσιών, Μ.Χ.

Η οικογένεια είχε πάει σε έναν γάμο και επέστρεφε, ωστόσο ο οδηγός δεν ήξερε την περιοχή και αντί να ακολουθήσει πορεία ανατολικά προς τον δρόμο Μοίρες–Πόμπια και στη συνέχεια να μεταβεί στον προορισμό του, ακολούθησε πορεία προς τον Βορρά, που οδηγεί στον δρόμο Μοίρες–Τυμπάκι, αλλά που περνά μέσα από το ποτάμι.

Οπως δηλώνουν συγγενείς των κοριτσιών η οδηγός δεν γνώριζε το δρόμο και την περιοχή.

Το cretapost.gr έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το σημείο στο Γεροπόταμο.

Τραγωδία στην Κρήτη: Βρέθηκαν και οι 4 σοροί στο μοιραίο αυτοκίνητο | iefimerida.gr 0
Τραγωδία στην Κρήτη: Βρέθηκαν και οι 4 σοροί στο μοιραίο αυτοκίνητο | iefimerida.gr 1
Το πίσω μέρος του ΙΧ που είχε χαθεί
Διασώστες πήγα φορεία στο σημείο
Τραγωδία στην Κρήτη: Βρέθηκαν και οι 4 σοροί στο μοιραίο αυτοκίνητο | iefimerida.gr 4
Τραγωδία στην Κρήτη: Βρέθηκαν και οι 4 σοροί στο μοιραίο αυτοκίνητο | iefimerida.gr 5

Το τηλεφώνημα και οι έρευνες

Όλα ξεκίνησαν στη 01:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν η οδηγός κάλεσε την Άμεση Δράση και την ενημέρωσε ότι το όχημά τους έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του Γεροποτάμου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γυναίκα φαίνεται να είπε «τρέξτε γιατί πνιγόμαστε», ενώ στη συνέχεια κόπηκε η σύνδεση.

Οι Αρχές αμέσως έστησαν μεγάλη επιχείρηση και έχοντας το στίγμα του κινητού άρχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες

Οι έρευνες ήταν εκτεταμμένες από την πρώτη στιγμή, όμως μόλις σήμερα κατάφεραν να έχουν αποτελέσματα, όταν έπεσε η στάθμη του ποταμού κατά 1,5 μέτρο και σταμάτησε η βροχή.

Τραγωδία στην Κρήτη: Βρέθηκαν και οι 4 σοροί στο μοιραίο αυτοκίνητο | iefimerida.gr 6
Τραγωδία στην Κρήτη: Βρέθηκαν και οι 4 σοροί στο μοιραίο αυτοκίνητο | iefimerida.gr 7

Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, ήταν μια δύσκολη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν 100 άνδρες της Πυροσβεστικής. «Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αν και τέτοιες περιπτώσεις είναι αρκετά επώδυνες. Πεζοπόρο τμήμα σήμερα, που η στάθμη του νερού έπεσε, εντόπισαν το όχημα», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης, που ευχαρίστησε και συνεχάρη τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στις έρευνες.

Ο διοικητής Π.Υ Ηρακλείου, Γ. Τσικαλάς, εξήγησε ότι επρόκειτο για μια δύσκολη επιχείρηση, ενώ διευκρίνισε ότι είναι παρακινδυνευμένο να πει, πώς κάθονταν τα άτομα μέσα στο όχημα: «Οι συνθήκες, η λάσπη, το νερό και η θολούρα, δεν επιτρέπουν αυτή την ώρα να πούμε κάτι με ακρίβεια», εξήγησε ο κ. Τσικαλάς.

Τραγωδία στην Κρήτη: Βρέθηκαν και οι 4 σοροί στο μοιραίο αυτοκίνητο | iefimerida.gr 8

Η οικογένεια

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τραγωδία στην Κρήτη Κρήτη Μεσσαρά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ