Η Chanel αποχαιρετά τον Karl Lagerfeld -35 χρόνια στο τιμόνι, συνέχισε το έργο της Coco - iefimerida.gr

Η Chanel αποχαιρετά τον Karl Lagerfeld -35 χρόνια στο τιμόνι, συνέχισε το έργο της Coco

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια ανακοίνωση στην οποία τονίζει το δημιουργικό ταλέντο του Karl Lagerfelf και την συνεισφορά του στο γαλλικό οίκο μόδας, αποχαιρετά η Chanel τον άνθρωπο που επί 35 χρόνια κράτησε τα ηνία της.

Παράλληλα ανακοινώνει την γυναίκα που αναλαμβάνει να συνεχίσει το έργο του Lagerfeld. Την επί 30 χρόνια βοηθό του, Virginie Viard.

Η Chanel αποχαιρετά τον Karl Lagerfeld -35 χρόνια στο τιμόνι, συνέχισε το έργο της Coco | iefimerida.gr 0

Η ανακοίνωση της Chanel:

«Με βαθιά θλίψη η Chanel ανακοινώνει το θάνατο του Karl Lagerlfel, καλλιτεχνικού διευθυντή του Οίκου από το 1983.

Ενα εξαιρετικό δημιουργικό άτομο, ο Karl Lagerfeld επανηφηύρε τα εμβλήματα της Chanel που δημιούργησε η Gabrielle Chanel: Το Chanel τζάκετ, το Chanel ταγιέρ, το LBD, τα πολύτιμα τουίντς, τα δίχρωμα παπούτσια, το καπιτονέ ύφασμα, τα μαργαριτάρια και τα κοσμήματα.

Αναφερόμενος στην Gabrielle Chanel ο Karl Lagerfeld έλεγε: «Η δουλειά μου δεν είναι να κάνω ό,τι έκανε εκείνη αλλά ό,τι θα έπρεπε να κάνει εκείνη. Το καλό με τη Chanel είναι ότι είναι μια ιδέα που μπορεί να προσαρμόζετε σε πολλά πράγματα».

Ενα παραγωγικό και δημιουργικό μυαλό με ατελείωτη φαντασία, ο Karl Lagerfeld διερεύνησε πολλούς καλλιτεχνικούς ορίζοντες, συμπεριλαμβανομένης της φωτογραφίας και των ταινιών μικρού μήκους.

Ο γαλλικός οίκος μόδας ωφελήθηκε από το ταλέντο του και σε όλες τις καμπάνιες μόδας από το 1987.

Τέλος, δεν μπορεί κάποιος να μην αναφερθεί στον Karl Lagerfeld χωρίς να επισημάνει την έμφυτη πνευματικότητά του και τον αυτοσαρκασμό του.

Ο Alain Wertheimer, CEO of CHANEL, είπε: «Χάρη στη δημιουργική του ιδιοφυΐα, τη γενναιοδωρία και το εξαιρετικό του ένστικτο, ο Karl Lagerfeld ήταν μπροστά από την εποχή του, κάτι που συνέβαλε ευρέως στην επιτυχία της Chanel σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, δεν έχασα μόνο εγώ έναν φίλο, αλλά όλοι χάσαμε ένα εξαιρετικό δημιουργικό μυαλό, στον οποίο έδωσα λευκή επιταγή στις αρχές της δεκαετίας του 1980 για να επανεφεύρει το brand».

Ο Bruno Pavlovsky, πρόεδρος του τμήματος μόδας της CHANEL, είπε: «Σόου με το σόου, ο Karl Lagerfeld κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στο μύθο της Gabrielle Chanel και στην ιστορία του Οίκου μόδας. Προώθησε σταθερά το ταλένο και την εμπειρία των ατελιέ Métiers d’Art της Chanel, επιτρέποντας σε αυτή την εξαιρετική τεχνογνωσία να λάμψει σε όλο τον κόσμο. Η μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσαμε να του κάνουμε σήμερα είναι να συνεχίσουμε το μονοπάτι που χάραξε, το οποίο όπως ο ίδιος έλεγε «συνέχιζε να αγκαλιάζει το παρόν και να εφεύρει το μέλλον».

Στην Virginie Viard, διευθύντρια των δημιουργικών στούντιο μόδας της Chanel και στενή συνεργάτιδα του Karl Lagerfeld για πάνω από 30 χρόνια ανατέθηκε από τον Alain Wertheimer το δημιουργικό έργο των συλλογών, έτσι ώστε η κληρονομιά της Gabrielle Chanel και του Karl Lagerfeld να συνεχίσουν παρακάτω.

H Chanel εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του εκλιπόντος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Karl Lagerfeld chanel
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ