Πυρά Γιούνκερ κατά Ορμπαν: Το κόμμα του δεν έχει θέση στο ΕΛΚ - iefimerida.gr

Πυρά Γιούνκερ κατά Ορμπαν: Το κόμμα του δεν έχει θέση στο ΕΛΚ

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ/ Φωτογραφία: AP- Sebastian Gollnow
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Fidesz, το κόμμα του Βίκτορ Ορμπάν, θα έπρεπε να φύγει από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η δήλωση αυτή του προέδρου της Κομισιόν έρχεται μετά την απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης να ξεκινήσει καμπάνια εναντίον του, κατηγορώντας τις Βρυξέλλες ότι προωθούν μεταναστευτικές πολιτικές που απειλούν την ασφάλεια της Ουγγαρίας.

«Απέναντι στα ψέματα, δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις», σχολίασε ο Γιούνκερ αναφερόμενος στην εν λόγω καμπάνια, σύμφωνα με το Reuters. Ακόμη, μιλώντας σε συγκέντρωση στη Στουτγάρδη, δήλωσε πως ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο υποψήφιος του ΕΛΚ για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, θα αναρωτηθεί «αν χρειάζεται αυτή τη φωνή», στη συγκεκριμένη πολιτική ομάδα.

Εχουν γίνει κι άλλες εκκλήσεις προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να αποβάλει το Fidesz από το τις τάξεις του στο ευρωκοινοβούλιο, ιδιαίτερα μετά το ψήφισμα ευρωβουλευτών που επισήμανε τον κίνδυνο να παραβιάσει η Βουδαπέστη θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ. Τον περασμένο Οκτώβριο ο Γιούνκερ είχε δηλώσει πως ο Ορμπάν συγκεκριμένα δεν έχει θέση στο ΕΛΚ.

«Δεν με ψήφισαν στο ευρωκοινοβούλιο», είπε την Τρίτη ο Γιούνκερ για το Fidesz. «Ούτε η άκρα δεξιά με ψήφισε. Θυμάμαι ότι η Μαρίν Λεπέν μου είπε πως δεν θα με ψηφίσει. Της απάντησα “δεν θέλω την ψήφο σου”. Υπάρχουν συγκεκριμένες ψήφοι που δεν θες», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Βίκτορ Όρμπαν ΕΛΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ