«Βούλιαξαν» τα Χανιά τον Φεβρουάριο -Για ρεκόρ Ευρώπης από τις βροχές και τα χιόνια - iefimerida.gr

«Βούλιαξαν» τα Χανιά τον Φεβρουάριο -Για ρεκόρ Ευρώπης από τις βροχές και τα χιόνια

Ρεκόρ βροχής στα Χανιά/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας που έχουν πλήξει την Κρήτη και ιδιαίτερα τα Χανιά, τον τελευταίο μήνα έχουν προκαλέσει τόσες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις που πλέον απειλείται το ευρωπαϊκό ρεκόρ!

Πρόκειται για το ρεκόρ του μεγαλύτερου ύψους μηνιαίου υετού (δηλαδή βροχής και χιονιού), που καταρρίπτεται σε... λίγο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σταύρο Ντάφη, συνεργάτη του meteo, της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το Ασκύφου, που υπάγεται στον δήμο Σφακίων, ξεπερνά αυτή την ώρα το προηγούμενο ρεκόρ Ελλάδας, που είχε καταγραφεί στη Ζαγορά τον Φεβρουάριο του 2018, με 1.155 χιλιοστά νερού και πλησιάζει το ρεκόρ ευρωπαϊκό ρεκόρ που είχε καταγραφεί στο Γκοντάλεν της Νορβηγίας, με 1.190 χιλιοστά νερού.

Σε λίγo ένα πανευρωπαϊκό ρεκόρ καταρρίπτεται στην Κρήτη, αυτό του μεγαλύτερου ύψους μηνιαίου υετού (βροχής και χιονιού)! Το Ασκύφου αυτή την ώρα ξεπερνάει το προηγούμενο ρεκόρ Ελλάδας (Ζαγορά 02/2018 - 1155μμ) και πλησιάζει το ρεκόρ των 1190μμ στο Grøndalen της Νορβηγίας @meteogr

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο σήμερα, ο σταθμός του meteo στο Ασκύφου έχει καταγράψει πάνω από 335 χιλιοστά νερού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κακοκαιρία Κρήτη Χανιά βροχές χιόνια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ