Νεκρός εν ώρα καθήκοντος ο πρόεδρος Πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας -Σε πυρκαγιά στη Καλοχώρι [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Νεκρός εν ώρα καθήκοντος ο πρόεδρος Πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας -Σε πυρκαγιά στη Καλοχώρι [εικόνες & βίντεο]

Ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Τσαλής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο 45χρονος πυρονόμος Δημήτριος Τσαλής, πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας, είναι ο πυροσβέστης που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Ο 45χρονος έχασε τις αισθήσεις του, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. O εκλιπών ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών.

Στο 424 μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται ένας ακόμη πυροσβέστης που έπαιρνε μέρος στην κατάσβεση και αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά, αλλά οι πυροσβέστες αισιοδοξούν ότι θα τεθεί υπό έλεγχο.

Η φωτιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους σε απορρίμματα σε υπαίθριο χώρο.

Ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Πυροσβεστών, Χαράλαμπος Αμανατίδης, είπε πως έγιναν προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης στο συνάδελφό του, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Τσαλής
Ο 46χρονος Δημ. Τσαλής που έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά της Σίνδου

Από την ίδια φωτιά που ξέσπασε σε ξερά χόρτα και που επεκτάθηκε στον προαύλιο χώρο εργοστασίου με χημικά, υπάρχει ακόμη ένας τραυματίας 45 ετών ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία.

Νεκρός εν ώρα καθήκοντος ο πρόεδρος Πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας -Σε πυρκαγιά στη Καλοχώρι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Νεκρός εν ώρα καθήκοντος ο πρόεδρος Πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας -Σε πυρκαγιά στη Καλοχώρι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τον θάνατο του 45χρονου πυροσβέστη

«Σήμερα, τις μεσημεριανές ώρες, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, έχασε τις αισθήσεις του, ο Πυρονόμος Τσαλής Δημήτριος 45 ετών, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική. «Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση», προσθέτει.

Συλλυπητήρια από Γεροβασίλη και Παπακώστα

«Το Πυροσβεστικό Σώμα έχασε ένα άξιο στέλεχος», δήλωσαν η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα, οι οποίες εξέφρασαν την οδύνη τους για τον θάνατο του 45χρονου πυρονόμου Δημήτρη Τσαλή και τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο αναφέρεται:

«Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου εκφράζουν την οδύνη τους για τον θάνατο του 45χρονου πυρονόμου Δημήτρη Τσαλή, πατέρα δύο παιδιών και πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Πυροσβεστικό Σώμα έχασε ένα άξιο στέλεχος.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Τα συλλυπητήρια της Ελευθερίας Χατζηγεωργίου

Την ειλικρινή της λύπη για την απώλεια του πυρονόμου Δημήτρη Τσαλή, πρόεδρου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που έχασε τη ζωή του κατά την επιτέλεση του καθήκοντος, εκφράζει, με δήλωσή της, η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας - Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Η κ. Χατζηγεωργίου, εκφράζει, ακόμη, τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος, ενώ εύχεται καλή ανάρρωση στον πυροσβέστη που τραυματίσθηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της ίδιας πυρκαγιάς.

Όπως έγινε γνωστό, η υφυπουργός επικοινώνησε με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης, πύραρχο, Κωνσταντίνο Παχίδη και ενημερώθηκε εκτενώς για το περιστατικό.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ