Αντίστροφη μέτρηση για την ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής – Κρήτης - iefimerida.gr

Αντίστροφη μέτρηση για την ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής – Κρήτης

Αντίστροφη μέτρηση για την ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής-Κρήτης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος στο εξαιρετικά προβληματικό καθεστώς ηλεκτροδότησης της Κρήτης που βασίζεται σε ρυπογόνες μονάδες παλαιάς τεχνολογίας, υψηλού κόστους παραγωγής και χαμηλής αποδοτικότητας θα βάλει η σύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό ηλεκτρικό δίκτυο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Κρήτη επιβαρύνει με πρόσθετο κόστος περίπου 350 εκατ. ευρώ ετησίως τη ΔΕΗ, κόστος που περνά στον καταναλωτή μέσω των ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας).

Η σύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό δίκτυο αποτελεί έργο μείζονος σημασίας το οποίο θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί προ δεκαετίας, κάτι που αν είχε γίνει θα είχε οδηγήσει στην εξοικονόμηση για τη χώρα, και τους καταναλωτές, ποσού περίπου 4 δισ. ευρώ.

Διαβάστε στο economistas.gr τις λεπτομέρειες για το μεγάλο αυτό έργο και το παρασκήνιο της σύγκρουσης του ΑΔΜΗΕ με την κυπριακή εταιρεία EuroAsia Interconnector, η οποία είχε αναλάβει να προωθήσει τη διακρατική ηλεκτρική διασύνδεση Αττική-Κρήτη και Κρήτη – Κύπρος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ηλεκτρική διασύνδεση Αττική Κρήτη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ