Εισαγγελική παρέμβαση για τα ρατσιστικά φαινόμενα σε Σάμο και Βίλια - iefimerida.gr

Εισαγγελική παρέμβαση για τα ρατσιστικά φαινόμενα σε Σάμο και Βίλια

Προσφυγόπουλα σε σχολείο (Φωτο αρχείου: Eurokinissi)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσαν τα δύο ρατσιστικά περιστατικά που σημειώθηκαν στη Σάμο και στα Βίλια.

Το πρώτο περιστατικό αφορά επεισόδιο στη Σάμο, όπου μαθητές δημοτικού σχολείου με απόφαση των γονέων τους απείχαν από τα μαθήματά τους αντιδρώντας στη λειτουργία Δομής Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Προσφύγων, μέσα στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά πρόσφυγες στα Βίλια, οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Και για τα δύο αυτά περιστατικά η Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε στους προϊσταμένους των Εισαγγελιών των δυο αυτών περιοχών την διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα πρέπει να ερευνηθεί αν στις δύο αυτές υποθέσεις έχουν ενδεχομένως εφαρμογή διατάξεις του νόμου κατά των εγκλημάτων με ρατσιστικά κίνητρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ